Meg Ryanin trilleri avasi Lontoon elokuvajuhlat

Näyttelijä Meg Ryanin uusin elokuva In the Cut sai Lontoon ensi-iltansa keskiviikkona, kun se avasi 47. Lontoon elokuvajuhlat. Lontoon elokuvajuhlilla esitetään elokuvia lähes 50 maasta. Elokuvien pituus vaihtelee kolmesta minuutista kiinalaisen elokuvan yhdeksään tuntiin. Lontoon elokuvajuhlat eroavat Cannes'n, Venetsian ja Berliinin elokuvajuhlista siinä, etteivät juhlilla esitettävät elokuvat kilpaile palkinnoista. Sen sijaan Lontoon elokuvajuhlat on suunnattu yleisölle.

Ryan esittää In the Cutissa yksinäistä newyorkilaisnaista, jolla on suhde poliisietsivän kanssa, joka tutkii Ryanin hahmon naapurissa asuneen nuoren naisen murhaa. Psykologinen trilleri on hämmentänyt Yhdysvalloissa sen seksikohtauksien vuoksi.

Juhlilla esitellään useita ensimmäistä ohjaustyötään tekeviä ohjaajia, kuten John Furse. Fursen elokuva on tositarina belfastilaisesta opettaja Brian Keenanista ja britannialaisesta toimittaja John McCarthysta, jotka äärimuslimilaiset kidnappasivat Beirutissa vuonna 1986. He olivat useita vuosia vankeina.

Monet kuuluisat ohjaajat, kuten Sofia Coppola, Bernardo Bertolucci ja Oliver Stone esittelevät elokuvajuhlilla uusimpia töitään. Elokuvajuhlat päättää Sylvia, jonka pääosassa on Gwyneth Paltrow. Elokuvajuhlille odotetaan 100 000 kävijää.

Lue myös:

    Uusimmat