Meduza: Venäjän viranomaiset julkistavat uudet propagandaa sisältävät oppikirjat – kokonainen oppikirjan osio omistettu "erityissotilasoperaatiolle"

Venäjän viranomaiset ovat julkistaneet uuden sarjan yleishistorian, sekä venäläisen historian oppikirjoja lukiolaisille, uutisoi Venäjää pääosin käsittelevä itsenäinen Meduza-media.

Meduzan mukaan kokonainen osio yhdessä kirjoista on omistettu "erityissotilasoperaatiolle" Ukrainassa.

Kirjan tekstissä kerrotaan olevan lainaus Venäjän presidentti Vladimir Putinilta. Hyökkäyssodan sijaan Putin sanoo Venäjän aloittaneen "erityisoperaation" lopettaakseen sotatoimet Ukrainassa. Oppikirja sisältää myös kuvauksia länsimaiden yritysten vetäytymisestä Venäjältä sodan vuoksi. Kirjassa todetaan, että "Venäjän sisäisen tilanteen horjuttaminen" on länsimaiden päähänpinttymä, kertoo Meduza.

– Tällaiset ainutlaatuiset ajat ovat harvinaisia historiassa. Ulkomaisten yritysten vetäytymisen jälkeen monet markkinat ovat avoinna teille kaikille. Se tarkoittaa, että teillä on upeita mahdollisuuksia uralla liike-elämässä ja omassa yrityksessänne. Älkää jättäkö väliin tätä tilaisuutta. Nykyinen Venäjä on todella mahdollisuuksien maa, kirjassa sanotaan Mezudan mukaan.

Meduzan mukaan useat Venäjän valtion omistamat ja Kremliniä tukevat mediat ovat julkaisseet kuvia kirjan sotaosiosta. Näitä medioita ovat ainakin RIA Novosti ja RBC. Luku, jonka otsikko on "Venäjä tänään: Erityissotilasoperaatio", käsittelee Venäjän ja lännen suhteita 2000-luvulla. Luvussa opetetaan "Yhdysvaltojen painostuksesta", "historian vääristelystä" ja "natsismin uudelleensyntymisestä".

Uudet lukiolaisten historiankirjat otetaan käyttöön Venäjän kouluissa 1. syyskuuta 2023 uuden lukuvuoden alkaessa.

Lue myös:

    Uusimmat