Mediat: Trumpin liittolaiset aloittivat irtisanomiset republikaanipuolueen johdossa

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan republikaanipuolueen kansallisen komitean palkkalistoilta aiotaan potkia pois yli 60 työntekijää.

Yhdysvaltain republikaanipuolueen kansallisen komiteaan (RNC) johtoon vastavalitut ex-presidentti Donald Trumpin liittolaiset ovat aloittaneet mittavat puolueen henkilöstön irtisanomiset. Asiasta uutisoivat muun muassa yhdysvaltalaismediat Politico, Washington Post, New York Times ja CNN lähteisiinsä vedoten.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Politicon mukaan yli 60 puolueen johtavan elimen palkkalistoilla olevaa aiotaan korvata.

New York Timesin tietojen mukaan puolueen kansallisella komitealla oli helmikuun lopulla arviolta 200 työntekijää.

Trumpin kampanjaväki on kuvaillut kansallisen komitean organisaatiota liian suureksi ja byrokraattiseksi, minkä vuoksi sillä on ollut mittavia rahaongelmia, Politico kertoo.

New York Timesin mukaan irtisanomiset heijastelevat Trumpin tiukentuvaa otetta republikaanipuolueesta ja sen elimistä.

Puolueiden kansallisten komiteoiden tarkoituksena on hallinnoida puoluetta, kerätä vaalirahoitusta ja johtaa kampanjointia. Ne vastaavat myös puoluekokouksen järjestämisestä.

Hallinta siirtyy perinteisesti presidenttiehdokkaille

Perinteisesti puolueiden kansallisten komiteoiden hallinta on siirtynyt puolueen presidenttiehdokkaalle, mutta CNN arvioi nyt nähtävien irtisanomisten olevan tavallista laajempia.

Trumpilla ei ole republikaanien esivaaleissa enää varteenotettavia vastaehdokkaita, joten hänen ehdokkuutensa ensi marraskuun presidentinvaaleissa on lähes varmaa.

Viime viikolla Trumpin valitsemat ehdokkaat valittiin komitean puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi. 

Kansallisen komitean puheenjohtajaksi valittiin Pohjois-Carolinan republikaanien johtaja Michael Whatley ja varapuheenjohtajaksi Trumpin pojan Eric Trumpin vaimo Lara Trump.

Trump ajaa isoa muutosta USA:n hallintoon: Tanssia autoritaarisuuden rajoilla? 2:30
Katso myös: Trump ajaa isoa muutosta USA:n hallintoon: Tanssia autoritaarisuuden rajoilla?

Lue myös:

    Uusimmat