Mediat: Riittävästi nimiä Mayta vastustavaan epäluottamuslauseeseen – pääministeri voi joutua eroamaan piankin

Pääministeri May EU-matkalla 2:23

Konservatiivipuolueen kansanedustajat ovat saaneet kerättyä riittävästi nimiä pääministeri Theresa Mayta vastustavaan epäluottamuslauseeseen. Asiasta kertovat muun muassa BBC ja Reuters.

May ilmoitti maanantaina brexit-sopimuksen hyväksymistä koskevan äänestyksen lykkäämisestä jopa tammikuun loppupuolelle.

Lykkääminen on saanut brexit-sopimusta syystä tai toisesta vastustavat alahuoneen jäsenet kritisoimaan Mayta entistä kovemmin.

Tiistaina May matkusti tapaamaan muun muassa EU-komission puheenjohtajaa Jean-Claude Junckeria ja Saksan liittokansleri Angela Merkeliä saadakseen parlamentin vaatimia täydennyksiä erosopimukseen. Juncker tai Merkel ei niitä luvannut.

Britanniaa hallitsevan konservatiivipuolueen alahuoneryhmän johtaja sir Graham Brady meni myöhään tiistai-iltana tapaamaan pääministeriä tämän virka-asunnolle. Keskusteluiden sisällöstä ei ole toistaiseksi kerrottu julkisuuteen. Medioissa on kuitenkin arveltu, että Brady ilmoittaa Maylle epäluottamuslauseäänestyksen olevan edessä.

Epäluottamuslauseäänestykseen tarvitaan 48 konservatiivipuolueen alahuone-edustajan tuki. BBC:n lähteet raportoivat, että tarvittavat allekirjoitukset on nyt saatu koottua. BBC ei ole kuitenkaan saanut vahvistusta asialle.

Jos May häviää epäluottamuslauseäänestyksen, hän joutuu eroamaan.

Lue myös:

    Uusimmat