Mainos

Mediat: Riittävästi nimiä Mayta vastustavaan epäluottamuslauseeseen – pääministeri voi joutua eroamaan piankin

2:23

Konservatiivipuolueen kansanedustajat ovat saaneet kerättyä riittävästi nimiä pääministeri Theresa Mayta vastustavaan epäluottamuslauseeseen. Asiasta kertovat muun muassa BBC ja Reuters.

May ilmoitti maanantaina brexit-sopimuksen hyväksymistä koskevan äänestyksen lykkäämisestä jopa tammikuun loppupuolelle.

Lykkääminen on saanut brexit-sopimusta syystä tai toisesta vastustavat alahuoneen jäsenet kritisoimaan Mayta entistä kovemmin.

Tiistaina May matkusti tapaamaan muun muassa EU-komission puheenjohtajaa Jean-Claude Junckeria ja Saksan liittokansleri Angela Merkeliä saadakseen parlamentin vaatimia täydennyksiä erosopimukseen. Juncker tai Merkel ei niitä luvannut.

Britanniaa hallitsevan konservatiivipuolueen alahuoneryhmän johtaja sir Graham Brady meni myöhään tiistai-iltana tapaamaan pääministeriä tämän virka-asunnolle. Keskusteluiden sisällöstä ei ole toistaiseksi kerrottu julkisuuteen. Medioissa on kuitenkin arveltu, että Brady ilmoittaa Maylle epäluottamuslauseäänestyksen olevan edessä.

Epäluottamuslauseäänestykseen tarvitaan 48 konservatiivipuolueen alahuone-edustajan tuki. BBC:n lähteet raportoivat, että tarvittavat allekirjoitukset on nyt saatu koottua. BBC ei ole kuitenkaan saanut vahvistusta asialle.

Jos May häviää epäluottamuslauseäänestyksen, hän joutuu eroamaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja