Mainos

McDonald'sin toimitusjohtaja sai kenkää – suhde työntekijään oli liikaa pikaruokajätille

Pikaruokajätti McDonald's on antanut lähtöpassit toimitusjohtajalleen Steve Easterbrookille. Yritys kertoi asiasta sunnuntaina paikallista aikaa.

McDonald'sin mukaan Easterbrook osoitti harkintakyvyn puutetta ryhtyessään suhteeseen yrityksen työntekijän kanssa. Yrityksen lausunnon mukaan suhde olisi ollut yhteisymmärrykseen perustuva. Lausunnon mukaan pikaruokaketjun hallitus koki Easterbrookin myös rikkoneen yrityksen toimintaperiaatteita.

Uutistoimisto AFP:n mukaan ei ole tarkkaa tietoa onko Easterbrook erotettu vai onko hänelle annettu mahdollisuus irtisanoutua.

McDonald'sin mukaan johdon vaihdos ei ole yhteydessä yrityksen operatiiviseen tai taloudelliseen suorituskykyyn.

Easterbrook lähetti lähdöstään sähköpostin yrityksen työntekijöille. Sähköpostissaan hän kertoi suhteen olleen virhe, joka rikkoi yrityksen toimintaperiaatteita.

–  Ottaen yrityksen arvot huomioon, olen samaa mieltä johtokunnan hallituksen kanssa, että minun on aika siirtyä eteenpäin.

Easterbrook oli ollut tehtävässään vuodesta 2015. Hänen toimitusjohtaja-aikanaan McDonald'sin markkinaosuus kaksinkertaistui. Easterbrook ei kuitenkaan onnistunut pysäyttämään myynnin laskua.

"Oikea yhdistelmä taitoja ja kokemusta"

Easterbrookin korvaa McDonald's USA:ta johtanut Chris Kempczinski. Kempczinski valittiin samalla myös yrityksen johtokuntaan.

–  Kempczinskillä on oikea yhdistelmä taitoja ja kokemusta johtaakseen meitä eteenpäin, koska hän on pyörittänyt yrityksemme liiketoimintaa Yhdysvalloissa, McDonald'sin johtokunnan hallituksen puheenjohtaja Enrique Hernandez Jr kertoo tiedotteessa.

Hernandezin mukaan Yhdysvalloissa yrityksen ravintolat tekevät vahvaa tulosta. Hän kertoo myös Kempczinskin valvoneen muun muassa kansainvälistä strategiaa, yrityskehitystä ja uusia innovaatioita.

Kempczinskin tilalle sen sijaan tulee Joe Erlinger, joka on luotsannut yrityksen kansainvälisiä markkinoita.

McDonald'sin tuorein talouskatsaus julkaistiin lokakuun puolenvälin jälkeen. Siinä kerrottiin, että pikaruokaketjun tuotot putosivat 1,8 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä verrattuna vuoden takaiseen 1,6 miljardiin dollariin.

Liikevaihto kasvoi 1,1 prosentilla 5,4 miljardiin dollariin.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja