Pirelli-pomo pelkäsi ikävää skenaariota F1-kauden päätöskisassa – toimiin ryhdyttiin

F1-rengasvalmistaja Pirellin moottoriurheilujohtaja Mario Isola oli huolissaan kauden päättävän Abu Dhabin GP:n uusista aggressiivisista kanttareista. Kansainvälinen autoliitto FIA päätti toimia.

Ensi kertaa marraskuussa ajetussa Qatarin GP:ssä neljä kuljettajaa kärsi kisan aikana samankaltaisia rengasrikkoja. Pirellin mukaan rikot johtuivat siitä, että kuljettajat ajoivat toistuvasti kanttareiden päältä pitkien kisastinttien aikana – ongelmaa ei pystytty havaitsemaan vielä harjoituksissa.

Pirelli pelkäsi, että Qatarin tilanne toistuu Abu Dhabissa. Mario Isolaa huolettivat erityisesti kahden uudelleenmuovatun mutkan kanttarit.

– Ne ovat hyvin samankaltaisia (kuin Qatarissa), vaikka eivät olekaan täysin samoja. Ne ovat melko aggressiivisia erityisesti mutkien 5 ja 9 ulostuloissa, Isola sanoi Motorsport.comin mukaan.

– Mutkissa 1–4 ne ovat samoja kuin viime vuonna, ja meillä on eri kanttarit mutkissa 12, 13, 14 ja 15. Mutkan 16 ulostulo on sama kuin viime vuonna. Joten meillä on eroavaisuuksia tänä vuonna ja ne (kanttarit) ovat aggressiivisempia.

Isola huomioi, että perjantain harjoituksissa kanttareiden yli paineltiin etenkin mutkan 9 ulostulossa. Kyseiseen mutkaan ajetaan kovinta vauhtia.

– Olen varma, että aika-ajoissa he käyttävät kanttareita hyödykseen ja ehkä myös kisan aikana. Kyse on elementistä, jota meidän on punnittava.

Isola huomautti toki, että olosuhteet ovat osin erilaiset kuin Qatarissa.

– Nopeus on eri, on eri aika, jonka he viettävät kanttarin päällä, mutta se on joka tapauksessa jotain, mitä meidän on puntaroitava ja mihin meidän on laitettava huomiota.

Pirelli aikoi tutkailla harjoituksissa käytetyistä renkaista mahdollisia merkkejä vahingosta. Isola aikoi myös käydä keskustelua Kansainvälisen autoliiton FIAn kilpailujohtaja Michael Masin kanssa.

FIA on nyt Pirelliltä, talleilta ja kuljettajilta saamansa palautteen perusteella päättänytkin muuttaa kanttareita mutkissa 5 ja 9. Niihin on lisätty pyöreyttä, jotta kanttarit ovat vähemmän aggressiivisia renkaille, Motorsport-Total.com kertoo.

Toivoa sopii, etteivät mahdolliset rengasrikot nouse ratkaisevaan rooliin. Maailmanmestaruuden ratkovat Red Bullin Max Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton lähtevät kilpailuun tasapisteistä.

Juttua päivitetty klo 12.58 tiedolla, että kanttareita päätettiin muuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat