Maurin ja Lindan kuumeinen 6-vuotias tytär meni kylpyyn lämmittelemään – hukkui isän ollessa viereisessä huoneessa

Tukholman lähellä sijaitsevassa Järfällan kaupungissa asuvat Mauri ja Linda Fox menettivät traagisesti lapsensa, 6-vuotiaan Michellen, joka hukkui kylpyyn kotonaan. Vanhemmat kertovat pohjattomasta surustaan ruotsalaislehti Expressenin sivuilla.

Sen piti olla aivan tavallinen, lämmittävä kylpy.

Kuusivuotias Michelle oli kuumeinen ja kylmissään. Lapsi laski itselleen kylvyn lämmitelläkseen itseään.

Viereisessä huoneessa tytön Mauri-isä hoiti myöskin kuumeista kuopustaan, 4-vuotiasta Jordania.

Hetken kuluttua Mauri alkoi ihmetellä ympärillään vallitsevaa hiljaisuutta. Sisimmässä jokin sanoi, ettei kaikki ole hyvin. Mauri jätti kuopuksensa makuuhuoneeseen ja kiirehti kylpyhuoneeseen.

Kylpyhuoneessa vastassa oli jokaisen vanhemman pahin painajainen.

– Menin sisään ja näin Michellen lojuvan kylvyssä kasvot veden alla, isä kertoi Expressenille.

Mauri veti nopeasti tyttärensä pois kylvystä. Michelle ei hengittänyt.

Elvytysyritykset eivät auttaneet 


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Mauri yritti elvyttää tytärtään. Viereisessä makuuhuoneessa ollut pieni Jordan tuli katsomaan, mitä oikein oli meneillään. Nelivuotias ei ymmärtänyt isänsä otteita, vaan huusi tätä lopettamaan.

Mauri soitti hätänumeroon ja jatkoi painelu-puhalluselvytyksen antamista. Minuutit kuluivat, mutta Michelle ei osoittanut elonmerkkejä.

– Tunsin, kuinka hänen elämänsä valui käsistäni, Mauri sanoi.

Näin elvytät lasta. Artikkeli jatkuu videon alla.

Äitiä odotti kotona sininen lapsi

Kun ensihoitajat saapuivat, Mauri soitti töissä olevalle vaimolleen Lindalle, Michellen äidille. Linda lähti siltä seisomalta kotiinsa, jossa häntä odotti järkyttävä näky. Kylpyhuoneessa ensihoitajat olivat ympyröineet Lindan siniseksi muuttuneen tyttären.

Pian paikalle saapui ambulanssihelikopteri, joka kiirehti Michellen sairaalaan. Siellä lääkärit yrittivät elvyttää lasta lähes tunnin – tuloksetta.

Vanhemmista tuntui kuin maa olisi vajonnut heidän altaan.

Taustalla sairaskohtaus?

Vanhemmat kertovat, että Michelle oli kärsinyt aiemmin kuumekouristeluista. Lapsella oli myös ollut kerran kolmevuotiaana epileptinen kohtaus. On hyvin mahdollista, että jompikumpi oli iskenyt Michelleen kesken kylpyhetken.

Kylpyamme ei nimittäin ollut edes puolillaan. Mauri ei usko, että kyseessä olisi ollut esimerkiksi liukastuminen.

Perhe kaipaisi suruunsa ammattiapua 

Tapaus on vaikuttanut koko perheeseen. Siskonsa kuolemaa todistanut pikkuveli Jordan ei ole ollut itsensä tapahtuman jälkeen. Myös Michellen viisi vanhempaa veljeä kaipaavat siskoaan pohjattomasti, kuten vanhemmatkin.

Perhe on saanut runsaasti osanottoja. Tällä hetkellä surukodissa keskitytään selviytymiseen. Linda kertoo, että perhe ei ole saanut tarvitsemaansa psykologista ammattiapua.

– Ensiapuatiimi ja Karoliinisen yliopistosairaalan henkilökunta tekivät hienoa työtä. Mutta nyt palloilemme eteenpäin auttavien tahojen välillä, Mauri sanoi.

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja