Äiti kertoo, kuinka 5-vuotias tyttö hukkui vain sekunneissa: "Ei ollut mitään, mitä olisimme voineet tehdä"

4:42

Amerikkalainen surunmurtama äiti kertoo, kuinka hänen 5-vuotias tyttärensä hukkui vain sekunneissa vesiputouksia täynnä olevassa puistossa. Tapauksesta kertoo Argus Leader Media.

Harva hukkuva kykenee huutamaan apua tai pärskimään vedessä. Katso ylläolevalta videolta varoittava esimerkki, miten samanikäinen lapsi oli hukkua helsinkiläisessä uimahallissa viime kesänä.

Amerikkalainen kolmen lapsen äiti Courtney Jayne oli ystävineen ja perheineen vierailemassa ensimmäistä kertaa South Dakotassa. Perhe, johon kuului 10-vuotias Grace, 4-vuotias Myah ja 5-vuotias Maggie, päätti vielä tehdä viimeisen pysähdyksen ennen kotiinpaluuta Sioux Fallsin Falls Parkissa ihailemassa vesiputouksia.

Vain muutamassa sekunnissa äidin pahin painajainen kävi toteen, kun 5-vuotias Maggie kumartui koskemaan vedestä kerääntynyttä vaahtoa ja putosi jokeen.

– Kyse ei ole siitä, että emme olisi olleet tarkkoina. Meitä oli seitsemän. Se tapahtui kirjaimellisesti 30 sekunnissa, Courtney kertoo Argus Leader Medialle.

Äiti yritti epätoivoisesti etsiä lastaan vedestä, tuloksetta. Viidessä minuutissa paikalle saapuivat pelastusuimarit, jotka löysivät Maggien tajuttomana vedestä. Elvytys aloitettiin välittömästi ja lapsi kiidätettiin sairaalaan, jossa hänet valitettavasti todettiin kuolleeksi.

– Ei ollut mitään, mitä olisimme voineet tehdä, ja se oli kamalaa, äiti sanoo.

Samassa paikassa on hukkunut muitakin

Jo viisi vuotta aiemmin lähes samassa kohdassa Falls Parkissa oli pudonnut veteen 6-vuotias poika. Sillä kertaa lapsi selvisi, mutta tämän perään hypänneet kaksi ihmistä kuolivat.

Tapauksen seurauksena viranomaiset vaativat alueelle lisää turvallisuustoimenpiteitä, esimerkiksi aitoja, estääkseen vastaavat tapahtumat. Lopulta paikalle asetettiin kuitenkin vain kyltit, joissa varoitettiin vaarasta.

Kuva Sioux Fallsissa sijaitsevasta Falls Parkista.

– Tämä oltaisiin voitu estää viisi vuotta sitten, kun he päättivät laittaa kyltin aidan sijaan. Olisin voinut estää tämän miljoonalla eri tavalla, mutta perimmiltään nuo ovat asioita, joita emme pysty kontrolloimaan. Mutta voimme kontrolloida aitaa, Courtney sanoo.

"Toivon, että hän voisi edelleen olla täällä"

Nyt äidin pää on vain täynnä syyllisyyttä, vihaa ja muistoja pienestä tyttärestä. Hän sanoo, että pahin on vielä edessä, kun kuolema todellisesti iskee päin kasvoja koulun ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä sekä tyttären syntymäpäivänä.

Courney kertoo, ettei ole lukenut kommenttipalstoja, mutta tietää, että ihmiset ovat kritisoineet häntä.

– Olen ollut se vanhempi, joka näkee tarinan Facebookissa ja ajattelee 'kuinka ihmeessä he antoivat tuon tapahtua?' Ja neljässä sekunnissa minusta tuli tuo vanhempi. Olette niin tuomitsevia. Ei ole koskaan olemassa sanoja, jotka he voivat sanoa ja jotka satuttaisivat minua niin syvästi, kuin omat ajatukseni, Courtney sanoo.

– Surullisin osa on se, että hän [Maggie] oli niin viisas. Toivon, että hän voisi edelleen olla täällä, jotta olisin nähnyt, mitä hänestä tulee.

Lähde: Argus Leader

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja