Mainos

Matti Nykäsen syyte kulki vanhaa latua

Matti Nykästä syytetään useista puolisonsa pahoinpitelyistä. Puoliso vaikeni tälläkin kertaa oikeudessa.

Entisen mäkihyppääjän Matti Nykäsen pahoinpitelysyytteen käsittely Tampereen käräjäoikeudessa kulki tänään samaa latua kuin vastaavan syytteen käsittely kolme vuotta sitten. Nykästä syytettiin puolisonsa pahoinpitelemisestä, mutta puoliso käytti hänelle asianomistajana kuuluvaa oikeutta vaieta eikä kertonut tapahtumista mitään.

Syytettä ajanut Nokian johtava kihlakunnansyyttäjä Mika Mäkinen joutui turvautumaan muihin todisteisiin kuten ulkopuolisten todistajien kertomuksiin ja lääkärintodistuksiin. Todistajat eivät kuitenkaan saaneet oikeussalissa kertoa, mitä Nykäsen puoliso oli heille puhunut tapahtumien kulusta.

Matti Nykäsen asianajaja Heikki Salo muistutti loppupuheenvuorossaan yhtäläisyyksistä Tampereella huhtikuussa 2001 käytyyn oikeudenkäyntiin, jossa Nykästä syytettiin puolisonsa pahoinpitelystä. Tuolloinkin puoliso vaikeni tapahtumista. Tuossa oikeudenkäynnissä Salo kaivoi esiin korkeimman oikeuden vuonna 2000 antaman ennakkopäätöksen, jonka mukaan puolison esitutkinnassa antamaa kertomusta ei tällaisessa tapauksessa voi käyttää todisteena. Tampereen käräjäoikeus vapauttikin Nykäsen pahoinpitelysyytteestä näytön puutteen vuoksi. Myöhemmin Turun hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden linjauksen. Korkein oikeus ei ottanut tapausta käsiteltäväkseen. Keskiviikkona esillä olleessa jutussa käräjäoikeus antaa päätöksen 18. maaliskuuta.

Myös puolisolle syyte


Tänään luetun syytteen mukaan Matti Nykänen oli pahoinpidellyt puolisoaan useaan otteeseen vuosina 2002 ja 2003 pariskunnan kotona Ylöjärvellä. Pahoinpitelyt olivat olleet muun muassa lyömistä, kuristamista, hiuksista repimistä ja potkimista. Osapuolet olivat yleensä olleet alkoholin vaikutuksen alaisia.

Törkeäksi syyttäjä katsoi tapauksen, joka oli sattunut helmikuussa 2003. Tapauksen jäljiltä puolisosta löytyi teräaseella aiheutettuja haavoja. Vammat eivät kuitenkaan olleet vakavia. Esitutkinnassa puoliso oli kertonut Nykäsen huitoneen häntä leipäveitsellä. Nykänen puolestaan oli sitä mieltä, että haavat syntyivät, kun hän otti veitsellä huitoneelta puolisolta teräaseen pois.

Myös Nykäsen puoliso sai tänään syytteen pahoinpitelystä. Syytteen mukaan puoliso oli lyönyt Nykästä lasipullolla päähän Ylöjärvellä elokuussa 2002. Pullo oli rikkoutunut ja Nykäselle oli aiheutunut ompelua vaatinut haava korvan taakse. Käräjäsalissa Nykänen kertoi, että haava oli syntynyt kaatumisen tuloksena. Hänkään ei suostunut todistamaan puolisoaan vastaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.