Matt Nickerson palaa Suomeen – seurajohdolta yllättävän suora linjaus hankinnan taustalle

Aikanaan SM-liigaseura Ässissä tietoisuuteen ponnistanut jenkkipakki Matt Nickerson palaa Suomeen. Nickerson, 33, on tehnyt sopimuksen Mestis-seuran TUTOn kanssa.

Nickersonin ja TUTOn välinen diili kattaa kauden 2018-19.

Suomessa Nickerson on nähty Ässien lisäksi Ilveksen ja KooKoon riveissä.

Viime kaudella jenkkipakki pelasi Iso-Britanniassa Milton Keynes Lightningin riveissä.

– Oikeastaan se, miksi halusimme Mattin, voidaan jakaa kolmeen osaan. Ensimmäisenä on se, että ihmiset kaipaavat persoonia kaukaloon, ja kovin montaa herra Nickersonia suurempaa persoonaa ei ole Suomeen saatavilla. Toinen on se, että kaipasimme koppiin maailmaa nähneen ammattilaisen, joka pystyy tukemaan nuoria pelaajia. Jokainen pelaaja, jolta olemme kysyneet, on nostanut Mattin listan kärkeen joukkuepelaajista puhuttaessa, TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola käy läpi.

Aittola nostaa esille myös varsin mielenkiintoisen aspektin hankinnan taakse.

– Kolmantena: olemme kärsineet vuosittain aika paljon loukkaantumisista, ja viime kaudella oli pahimmillaan puoli ryhmää telakalla. Mestiksestä on tullut sarja, jossa sattuu ja tapahtuu. Haluamme nähdä, muuttaako Mattin läsnäolo tätä asiaa, Aittola täräyttää varsin suoraan.

– Pelillisesti mies täyttää helposti kaikki Mestiksen vaatimusalueet, sillä Englannin pääsarja sijoittuu Liigan ja Mestiksen välimaastoon, jonka lisäksi herra on paljon paremmassa kunnossa, kuin viimeksi Suomessa pelatessaan, Aittola jatkaa.

TUTO tiedotti samalla Jokereistakin tuttujen Atte ja Miro Mäkisen sopimuksista. Kaksikko siirtyy TUTOon Kiekko-Vantaan riveistä.

TUTOn neljäs nimekäs hankinta on Lassi Kokkala, joka saapuu seuraan Norjan Stavangerista. 

Lue myös:

    Uusimmat