- nuudeleita - kesäkurpitsaa - banaania - tomaatti-sardiineja - sikurisalaattia - vuohenjuustoa - turkinpippureita
Antti Vahteran ja Mato Valtosen menu:
Sardiinia & nuudeleita
nuudeleita 100 g sardiineita (öljyssä, purkki) suolaa silputtua persiljaa mustapippuria myllystä
Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita sekaan persilja ja sardiinit. Mausta pippurilla ja tarkista suola.
Sardiineilla kuorrutettu kesäkurpitsa
pieni kesäkurpitsa 100 g sardiineja (öljyssä, purkki) 20 g vuohenjuustoa suolaa mustapippuria myllystä
Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Mausta kurpitsan puolikkaat suolalla ja pippurilla. Täytä puolikkaat kurpitsat sardiinilla ja peitä vuohenjuusto siivuilla. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmennyt.
Sipulilla täytetty kesäkurpitsa
pieni kesäkurpitsa 1 rkl voita 1 kpl iso sipuli 20 g vuohenjuustoa suolaa mustapippuria myllystä
Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä kattilassa voin kanssa kullan keltaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää sipuli kesäkurpitsan puolikkaiden päälle ja vuohenjuustoviipaleet. Grillaa 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Endiivisalaatti
1 endiivisalaatti
Leikkaa salaatin tyvestä kanta ja irroita lehdet kulhoon. Lisää kastike ja sekoita salaatti kauttaaltaan meheväksi.
kastike: