Mato Valtosen kassi:

- nuudeleita - kesäkurpitsaa - banaania - tomaatti-sardiineja - sikurisalaattia - vuohenjuustoa - turkinpippureita

Antti Vahteran ja Mato Valtosen menu:

Sardiinia & nuudeleita

nuudeleita 100 g sardiineita (öljyssä, purkki) suolaa silputtua persiljaa mustapippuria myllystä

Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita sekaan persilja ja sardiinit. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Sardiineilla kuorrutettu kesäkurpitsa

pieni kesäkurpitsa 100 g sardiineja (öljyssä, purkki) 20 g vuohenjuustoa suolaa mustapippuria myllystä

Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Mausta kurpitsan puolikkaat suolalla ja pippurilla. Täytä puolikkaat kurpitsat sardiinilla ja peitä vuohenjuusto siivuilla. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmennyt.

Sipulilla täytetty kesäkurpitsa

pieni kesäkurpitsa 1 rkl voita 1 kpl iso sipuli 20 g vuohenjuustoa suolaa mustapippuria myllystä

Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä kattilassa voin kanssa kullan keltaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lisää sipuli kesäkurpitsan puolikkaiden päälle ja vuohenjuustoviipaleet. Grillaa 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Endiivisalaatti

1 endiivisalaatti

Leikkaa salaatin tyvestä kanta ja irroita lehdet kulhoon. Lisää kastike ja sekoita salaatti kauttaaltaan meheväksi.

kastike:

5 rkl oliiviöljyä 1 rkl punaviinietikkaa 1 tl Dijon- sinappia mustapippuria myllystä suolaa

Sekoita sinappiin öljy ja etikka voimakkaasti vispaten. Mausta suolalla ja pippurilla.

Banaani-ohukaiset ja appelsiinisiirappia

taikina:

4 dl maitoa 3/4 dl vehnäjauhoja 1 kananmuna 2 rkl sokeria

Sekoita kulhossa maitoon sokeri. Lisää sekoittaen vehnäjauhot ja lopuksi kananmuna. Anna sekoitetun taikinan levähtää hetki ennen paistamista, jotta jauhot turpoavat. Leikkaa kuorittu banaani ohuiksi viipaleiksi. Lisää ohukaispannulle jokaiseen ympyrään taikinaa ja juuri ennen kääntämistä, lisää jokaisen ohukaisen päälle banaaniviipale. Käännä ja paista ripsireunaiset ohukaiset rapeiksi.

Kuori yksi appelsiini veitsellä. Irroita appelsiinin liha välikohdista viipaleiksi niin, ettei valkoista kiintonahkaa jää lihaan. Purista lihoista poistetusta appelsiinista mehu kattilaan. Lisää sekaan 1 cl appelsiinilikööriä ja 1 rkl sokeria. Anna mehun kiehua puoleen. Jäähdytä ja lisää appelsiinin lohkot sekaan. Kaada appelsiinisiirappi ja lohkot lettujen päälle

Vitanova drinkki

3 dl vitanova juomaa 1 dl kokonaisia turkinpippureita (väkeviä salmiakkikaramellejä) 2 cl konjakkia

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Tarjoile jääkylmänä!

Lue myös:

    Uusimmat