Mainos

Matkailuvaunuja myydään ennätystahtia

Matkailuvaunujen rekisteröinnit lisääntyivät lähes 28 prosenttia vuoden ensimmäsiellä puoliskolla viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Matkailuvaunujen myynti on jatkanut kasvuaan myös tänä vuonna ja myynnissä tehtäneen jälleen uusi ennätys. Matkailuajoneuvoalan Tuottajien asiamies Seppo Pietiläinen arvioi, että alan pitkään jatkuneen kasvun takana ovat vapaa-ajan lisääntyminen ja vaunujen tuoma vapaus matkustamisessa.

Pietiläisen mukaan sama kehitys on nähtävissä myös muissa Pohjoismaissa. Erityisen paljon matkailuvaunuja myydään Britanniassa, Pietiläinen kertoo. Pietiläisen arvion mukaan tämän kesän surkea sää on saattanut tuoda lisänostetta myynnille.

Yhdistyksen kokoamien tietojen mukaan tammi-kesäkuussa matkailuajoneuvoja ensirekisteröitiin lähes 19 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Edellisinä vuosina kasvuvauhti on ollut noin 15 prosenttia.

Erityisen hyvin kävivät kaupaksi matkailuvaunut, joiden rekisteröinnit lisääntyivät melkein 28 prosenttia viime vuoden ensimmäisestä puoliskosta. Matkailuautojen myynti nousi 9 prosenttia.

Yhdistyksen arvion mukaan tänä vuonna rekisteriin viedään yli 1700 matkailuvaunua ja runsaat 1300 matkailuautoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.