Matchmakerina työskentelevä nainen kertoo ensimmäisestä harjoittelupaikastaan alalla – kokemukset kuin elokuvista: "Sinulle täytyy hankkia korkeammat korot ja tiukempi mekko"

Kylätansseista tinderiin - näin deittailu on muuttunut 9:01
Kylätansseista Tinderiin – näin deittailu on muuttunut

Amerikkalainen nainen tiesi jo 13-vuotiaana haluavansa tulla isona matchmakeriksi eli eräänlaiseksi parinmuodostajaksi. Nykyisin Match Groupilla työskentelevä nainen kertoo Insiderille, millainen oli hänen ensikosketuksensa alaan matchmaking-yrityksen harjoittelijana.

Katie Wilson on ollut kiinnostunut romanttisten parien muodostuksesta pienestä pitäen. Jo yläasteella hän onnistui kertomansa mukaan parittamaan toisilleen kaksi opettajaa.

Opiskellessaan ensimmäistä vuotta yliopistossa Katie kiinnostui matchmakingista toden teolla, ja haki harjoittelijaksi yli 20 Los Angelesissa sijaitsevaan matchmaking-yritykseen. Haku tuotti tulosta, ja varakkaille miehille kumppaneita etsivä nainen suostui ottamaan Katien siipiensä suojaan.

Pian Katie suuntasikin lounaalle tapaamaan uutta pomoaan.

Asu meni ensimmäisenä vaihtoon

Katie kertoo pomonsa olleen melko stereotyyppinen näky.

– Hän käveli korkeissa koroissa, ajoi Bentleytä ja näytti kaikin puolin rooliin sopivalta, Katie kuvailee.

Nainen ei paljasta Insiderille entisen pomonsa henkilöllisyyttä yksityisyyteen vedoten.

– Hän istui minua vastapäätä ja sanoi: ”Tulet tekemään tänä kesänä paljon rahaa”, Katie kertoo.

Ensimmäisellä työviikollaan Katie tapasi pomonsa kaksi miespuolista ystävää illallisen merkeissä. Miesten oli tarkoitus selventää, mitä Katien työnkuvaan tulee kuulumaan. Ensi töikseen miehet ilmoittivat naiselle, ettei tämän vaatetus kelpaa työhön.

– Sinulle täytyy hankkia korkeammat korot ja tiukempi mekko, Katie kertoo miesten sanoneen.

Aluksi Katie luuli tulleensa tekemään yritykseen lähinnä hallinnollista työtä. Pian naiselle kuitenkin selvisi, että hänen odotettiin lähtevän kentälle etsimään potentiaalisia naisystäviä miesasiakkaille.

Väärennetyillä henkkareilla kaupungin kerman juhliin

Aloittaessaan työt Katie oli vain 19-vuotias, eikä näin ollen päässyt juhliin, joissa tarjoiltiin alkoholia. Alkoholin ikäraja on Yhdysvalloissa 21 vuotta. Niinpä hänen pomonsa teki naiselle väärennetyt paperit.

Aluksi pomo lähti Katien mukaan opastamaan tätä potentiaalisten deittien metsästyksessä.  

– Minulla oli jaloissani hullun korkeat korot ja tunsin oloni todella epämukavaksi. Pomoni alkoi lähestyä naisryhmiä, esitteli meidät ja kertoi minun ottavan heidän yhteystietonsa ylös. Silmäni olivat ymmyrkäisinä, Katie kuvailee.

Pian Katie lähti juhliin yksin bongailemaan sopivia naisia yrityksen asiakkaille. Hän kertoo joidenkin kohtaamisten olleen todella kiusallisia, ja muistelee esimerkiksi tapausta, jossa viisi naista nauroivat hänelle päin naamaa.

Lisäksi Katie kertoo pomonsa olleen todellinen pilkunviilaaja. Naisen oli tarkoitus saada 20 dollaria provikkaa jokaisesta yhteystiedosta, jonka hän onnistuu hankkimaan. Käytännössä homma ei kuitenkaan toiminut ihan niin.

– Saatoin tulla takaisin juhlista ja kertoa löytäneeni 20 potentiaalista naista. Hän hylkäsi osan, koska naiset olivat antaneet vain sähköpostiosoitteensa, ei puhelinnumeroa, Katie muistelee.

Nykypäivänä matchmaking on hyvin erilaista

Ensimmäisen kokemuksensa jälkeen Katie toimi harjoittelijana vielä muutamassa muussakin matchmaking-yrityksessä. Seuraavat harjoittelut eivät olleet enää yhtä intensiivisiä kuin ensimmäinen, mutta toiminta keskittyi kuitenkin varakkaisiin ihmisiin.

Nykyään matchmaking on Katien mukaan hyvin erilaista. Hän kertoo parinmuodostajien keskittyvän muihinkin kuin vain rikkaisiin ja kuuluisiin. Lisäksi internet on helpottanut potentiaalisten parien muodostamista.

Katie on myös löytänyt oman tapansa työskennellä, mikä poikkeaa huomattavasti hänen entisen pomonsa työtavoista.

– Nykyään minulla on laaja verkosto, johon kuuluu esimerkiksi kuuluisia yrittäjiä, malleja sekä normaaleja ihmisiä. He ovat kaikki mahtavia, Katie kertoo.

– Yksikään kontakteistani ei syntynyt niiden vuosien aikana, kun kiersin klubeilla lähestymässä ihmisiä. Aidot yhteydet, tapaamiset ja verkostointi poikivat niitä, nainen toteaa.

Lähde: Insider

Lue myös:

    Uusimmat