Masked Singer Suomen uusi etsivä Benjamin Peltonen pallotteli etukäteen etenkin yhtä kysymystä: "Kärsiikö uskottavuuteni siitä, että..."

Benjamin Peltonen nähdään rakastetun musiikkiohjelman etsiväkokoonpanossa.

Masked Singer Suomi -ohjelma tekee jälleen paluun MTV3-kanavalle ja MTV Katsomoon. Tulevalla, viidennellä tuotantokaudella etsiväkokoonpanossa nähdään muutoksia, ja uutena kasvona kilpailijoiden identiteettejä hyppää arvuuttelemaan laulaja Benjamin Peltonen.

Peltonen kertoo MTV Uutisille olevansa innoissaan ja otettu uudesta Masked Singer -pestistään. Kipinä tv:n tekemistä kohtaan syttyi artistin mukaan viime syksynä, kun hän kilpaili Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa yhdessä Saana Akiolan kanssa.

– Minusta tuntuu, että viime vuoden TTK:n myötä, kun pääsin ensimmäistä kertaa ikinä olemaan täysin omana itsenäni tv:ssä ja heittämään sellaista läppää kuin heitän, niin tajusin, että telkkarin tekeminen on ihan superkivaa. Ja selkeäsi myös Masked Singerin porukka huomasi, että Benjamin olisi hyvää seuraa meille, hän kertoo.

Peltonen kertoo olevansa mielissään myös siitä, että hän pääsee artistina elämänsä ensimmäistä kertaa toimimaan asiantuntijan roolissa musiikkiohjelmassa.

– Tuntuu tosi hienolta. Tämähän on ensimmäinen kilpailuformaatti, jossa olen muussa roolissa kuin kilpailijana. Minulla on takanani TTK ja Tähdet, tähdet, niin aika siistiä saada istua pöydän toiselle puolelle.

Kuten aikaisemmilla Masked Singer Suomi -kausilla on nähty, ei etsivän pesti ole aina kaikkein helpoimmasta päästä. Peltonen keksii äkkiseltään yhden asian, joka voisi muodostua hänelle haasteeksi Masked Singer -ohjelmaa ajatellen.

– Minulla ei ole mitään hirveän hyvää Suomen julkisuudenhenkilöiden katalogia päässäni. Veikkaan, että kaikki, mitä tulen siellä arvuuttelemaan, on Anna Abreu tai Antti Tuisku. Siihen arvaukseni jäävät, hän nauraa.

Peltonen kertoo tunnustaneensa asian myös muulle Masked Singer -porukalle. Nämä kuitenkin totesivat, ettei hätiä mitiä, pääasia, että Peltonen on oma itsensä ja yrittää parhaansa.

Vahvuudekseen Peltonen puolestaan nimeää luovuutensa. Hän uskoo pystyvänsä kehittelemään mitä erilaisimpia aasinsiltoja löytääkseen arvauksen. Lisäksi hän rakastaa kaikenmoisia pelejä ja visailuja, jonka hän uskoo myös olevan eduksi etsijänpestissä.

Peltonen kertoo, että usein vielä tänäkin päivänä pohditaan, onko artistin niin sanotusti sallittua tai hyväksyttyä tehdä urallaan muita kuin musiikkiin liittyviä asioita, kuten esiintyä tv-ohjelmissa. Tätä hän on miettinyt myös itse.

– Hetken mietin, että nyt, kun kaikki musajutut toimivat vallan mainiosti, niin kärsiikö uskottavuuteni siitä, että menen telkkariohjelmaan asiantuntijaksi, hän kertaa.

Lopulta hän kuitenkin totesi, että on tärkeää tehdä niitä asioita, jotka tuntuvat itsestä mielekkäiltä.

– Miksi yliajattelisin, että voinko tehdä tätä tai tätä. Mielestäni artistinakin voi tehdä ihan mitä huvittaa, hän sanoo.

Masked Singerin lisäksi Peltosella on edessään myös muunlaisia uusia ja innostavia kuvioita. Alkuvuonna kamppailtu Uuden Musiikin Kilpailu toi artistin uralle täysin uudenlaista nostetta, ja nyt häntä odottaa musiikkiuransa ihka ensimmäinen festarikesä.

– Minulla on kalenterissa keikkoja Ruisrockista juhannusfestareihin ja Provinssiin sun muihin. Odotan todella innolla, hän hehkuttaa.

Masked Singer Suomi nähdään syksyllä MTV:llä. Ohjelman kuvaukset käynnistyvät ensi viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat