TTK:n voiton napannut Benjamin olisi ollut jo vuosia sitten valmis osallistumaan UMK:hon – tämä pidätteli artistia aikaisemmin

1:05
Millaisesta kutkuttavasta tilanteesta Benjaminin UMK-biisi kertoo? Entä mikä on artistin valttikortti kilpailussa? Katso videolta!

Benjamin kisaa Uuden Musiikin Kilpailussa kappaleellaan Hoida mut.

Uuden Musiikin Kilpailussa kamppaillaan jälleen paikasta Suomen euroviisuedustajana. Helmikuussa käytävässä UMK-finaalissa kuullaan yhteensä seitsemän kappaletta, joista yhden esittää syksyllä Tanssii tähtien kanssa -kilpailun voiton napannut Benjamin.

Benjamin kertoo, että hän olisi ollut valmis osallistumaan UMK:hon jo vuosia sitten. Artisti kuitenkin kokee suomalaisten ja suomalaisen musiikkialan havahtuneen vasta hiljattain UMK:n ja Euroviisujen hienouteen.

Benjamin vertaa UMK:ta Ruotsin Melodifestivalen-laulukilpailuun, jossa valitaan vuosittain maan viisuedustaja.

– [Ruotsissa] se on vuoden isointa musiikkialan juhlaa ja isot artistit hakevat sinne. Se on artisteille iso ponnahduslauta. Nyt viime vuosien myötä UMK:sta on tullut vähän samanlainen Suomessa. Se ei ole enää "artistin viimeinen oljenkorsi", vaan sairas juttu, että pääset siihen mukaan, hän sanoo.

Benjamin osallistuu UMK:hon perjantaina 13. tammikuuta julkaistulla kappaleellaan Hoida mut. Artistin mukaan kyseessä on hänen uransa kovin biisi.

– Toiveeni on, että kun jengi kuuntelee sen, niin heidän suunsa loksahtavat auki ja kehossa tuntuu, että "Herranjumala, mitä tämä on?", hän kuvailee.

Benjaminin mukaan UMK:hon osallistumisella on suuri merkitys hänen uralleen. Artisti kertoo tulleensa monille tutuksi TTK:sta, ja nyt UMK:n myötä ihmiset löytävät helpommin myös hänen musiikkinsa pariin.

Benjamin myöntää olleensa väsynyt TTK-parketilla vietetyn syksyn jälkeen. Laulaja kuitenkin sanoo, ettei nyt auta valittaa, sillä sekä TTK:hon että UMK:hon osallistuminen ovat olleet hänen haaveitaan jo vuosien ajan.

– Olin vähän lomalla tässä välissä, ja nyt olen taas valmis antamaan kaikkeni, hän hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja