Markus Selin HS:ssä: Mannerheim-elokuva kaatumassa lopullisesti

Tuottajan kunnianhimoinen hanke tehdä elokuva Marsalkka Mannerheimista uhkaa jäädä vain haaveeksi, kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliite.

Markus Selin on haaveillut tekevänsä kansainvälisen elokuvan Suomen marsalkka Mannerheimista jo pikkupojasta lähtien. Elokuvaprojekti on ollut rajussa vastatuulessa alusta lähtien ja elokuvan ympärillä on sattunut ja tapahtunut vuosien aikana. Mannerheim-elokuvan ohjaajaksi kiinnitettiin alunperin Selinin hyvä ystävä Renny Harlin, mutta projektin myötä kaksikon välit ovat katkenneet. Harlin hyppäsi pois Mannerheim-kelkasta keväällä 2011.

Välirikon lisäksi on rahoituksen saaminen ollut työn ja tuskan alla. Kuukausiliitteen mukaan elokuvaan on mennyt rahaa jo yli neljä miljoonaa ja elokuvan kaatuminen on lähellä.

Joulukuussa 2010 Selinille luvattiin venäläisestä säätiöstä neljän miljoonan euron tuki, mutta rahoja ei ole vieläkään tullut. Selin kuvaileekin lehden haastattelussa, että rahoitusvaikeuksien takia elokuvan takaa löytyvän tuotantoyhtiö Liberty Productionsin tilanne on "veitsen terällä" ja "kuilun reunalla".

Haastattelussa selviää myös, että Selin on ottanut elokuvan takia isoja riskejä. Hän voi jopa menettää oman omaisuutensa elokuvan takia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat