Mainos

Markkinat riemastuivat maratonkokouksen tuloksista

Ensireaktioiden perusteella EU-johtajat onnistuivat vakuuttamaan markkinat yön yli venyneessä huippukokouksessa sorvatuilla päätöksillä.

Osakekurssit olivat torstaina reippaassa nousussa sekä Euroopassa että Aasiassa. Etenkin pankkisektorin osakkeet vahvistuivat Euroopan pörsseissä. Myös euro vahvistui kokouksen tulosten selvittyä.

Kokouksen vaikeimmaksi kysymykseksi muodostui yksityisen sektorin osuus Kreikan velkakriisin hoidossa. Finanssialan edustajien kanssa sovittiin lopulta, että yksityiset sijoittajat kärsivät Kreikka-lainoistaan 50 prosentin tappiot. Aiemmin yksityisen sektorin kanssa oli sovittu 21 prosentin tappioista.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) oli päätökseen erittäin tyytyväinen. Hänen mukaansa ratkaisu estää pelätyn kaaosreaktion rahoitusmarkkinoilla.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan toimitusjohtaja Sixten Korkman arvioi, että leikkausprosentti voi edelleen olla riittämätön.

Korkmanin mukaan päätökset euroalueen velkakriisin ratkaisemiseksi ovat oikeansuuntaisia, mutta niiden tulivoima jää riittämättömäksi.

– Tämä ei ole iso sinko, jota on peräänkuulutettu, hän sanoi STT:lle.

Korkman epäilee, että kriisiin joudutaan palaamaan uudelleen jo ensi keväänä. Korkman on huolissaan erityisesti Italiasta, jota pitäisi patistaa tekemään tarvittavat talousuudistukset.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.