Marjastajat huomio: Ilmatieteen laitos varoittaa "vaarallisesta luonnonilmiöstä" – tänään voi jyrähdellä paikoin rajusti

0:35
Suomalaisperhe säikähti pahanpäiväisesti, kun salama iski kirkkaalta taivaalta lähietäisyydelle. Video heinäkuulta.

Sunnuntaille on maan keskiosiin annettu rajun ukkosen varoitus.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Kaisa Solin kertoi STT:lle lauantai-iltana, että luvassa voi olla paikallisesti runsaita sateita. Lisäksi ukkospuuskissa tuulta voi olla paikoitellen 15 metriä sekunnissa.

–  Kuurot ovat pienialaisia, mutta paikoitellen sadetta voi kertyä 10–20 millimetriä. Laaja-alaisesti sadekertymä ei tule olemaan niin suurta. Taajama-alueilla voi olla riski, että syntyy hieman tulvia, jos sadevesiviemärit eivät vedä, Solin sanoi.

Ukkoskuurot olivat Solinin mukaan jo rantautuneet Pohjanmaalle lauantai-iltaan mennessä, mistä ne liikkuvat kohti etelää ja maan länsiosiin. Ukkoskuuroja riittää hänen mukaansa sunnuntai-iltaan saakka.

–  Ihmisten kannattaa aina seurata tilannetta ja muistaa, että vaikka niitä kovimpia puuskia ja rankimpia sateita ei sattuisikaan tulemaan, salamanisku on jo itsessään vaarallinen luonnonilmiö. Etenkin marjastajien kannattaa seurata tilanteen kehittymistä ja pitää mielessä se, että voi jyrähtää, Solin huomautti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja