Mainos

Marja-Leena perusti naisille oman pörssiklubin: ”Naiset pelkäävät olevansa tyhmiä ja miesten nujertavan heidät”

11:00

Vain miehiä jäsenikseen hyväksyvän Helsingin pörssiklubin tiukka linjaus on puhuttanut julkisuudessa viime päivinä. On kuitenkin olemassa myös vain naisille tarkoitettu pörssiklubi, jonka perustaja Marja-Leena Haapanen vieraili tänään MTV:n Huomenta Suomessa.

Pitkään yksityissijoittamista harrastaneelta Haapaselta kysyttiin haastattelun aluksi, mitä mieltä hän on vain miehille tai naisille tarkoitetuista klubeista.

– Niille on tarvetta. Naiset ovat esittäneet toivomuksen, että sijoittamisesta voisi keskustella omassa porukassa. Naiset vapautuvat ja uskaltavat puhua enemmän. Naiset aina pelkäävät, että he ovat tyhmiä. Ei uskalleta sanoa mitään, kun pelätään, että miehet nujertavat meidät jollain tavalla, Haapanen sanoo.

Helsingin pörssiklubi on ilmoittanut, että se ei edelleenkään ota jäsenikseen naisia, mutta Haapanen ei ole aivan yhtä ehdoton oman klubinsa suhteen. 

– Kyllä se on naisia varten perustettu, mutta en voi lyödä lukkoon, ettei sinne koskaan pääsisi miehiä. Teemme yhteistyötä miesten eli Helsingin pörssiklubin kanssa. Ehkä tämä on polku yhteiseen tekemiseen. He ottivat meidät avosylin vastaan.

Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri on uhannut irtisanoa Pörssiklubin vuokrasopimuksen. Hänestä klubin nimi on harhaanjohtava ja sijoittamisen pitäisi kuulua kaikille. Lounasmeri suhtautuu kriittisesti sukupuolen mukaan jaoteltuihin järjestöihin.

– Mieluiten eläisin maailmassa, jossa ei ole erikseen miesten pörssiklubia ja naisten pörssiklubia. Vaan niin, että ihmiset., jotka ovat kiinnostuneista jostakin aiheesta, käyvät siitä korkeatasoista keskustelua, Lounasmeri sanoo.

Koko keskustelun voit katsoa pääkuvan videolta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja