Marilyn Monroen vaikea tausta

Elokuvatähti Marilyn Monroen kuolemasta tulee sunnuntaina kuluneeksi 50 vuotta.

Marilyn, jonka oikea nimi oli Norma Jeane Baker, syntyi oikeassa paikassa eli filmikaupunki Los Angelesissa 1. kesäkuuta 1926. Hänen tiensä ihailluksi ja palvotuksi seksisymboliksi ei ollut kuitenkaan helppo, sillä tytön kotitausta oli vaikea.

On arvoitu, että rikkinäinen kasvuympäristö synnytti tytön luonteeseen turvattomuuden, josta Marilyn ei päässyt eroon koko elämänsä aikana.

Nuoren Norma Jeanen tie filmitaivaalle avautui, kun hänet valittiin sodan aikana pin up -tytöksi valokuviin. Hollywoodiin hänet napattiin vuonna 1950, kun John Huston kelpuutti Marilyn-taiteilijanimen ottaneen kaunottaren Asfalttiviidakko-elokuvaansa.

Läpimurtonsa Monroe teki kolme vuotta myöhemmin, kun hän löi laudalta muut povikaunottaret esiintyessään Jane Russellin kanssa filmissä Herrasmiehet pitävät vaaleaveriköistä.

Yksityiselämässään Marilyn sai enemmän tai vähemmän oikeutetun maineen miestennielijänä. Hänellä väitettiin kolmen avioliittonsa ohessa olleen suhde muiden muassa presidentti John F. Kennedyn kanssa.

Marilynin legenda sai surullisen sinetin, kun hänet löydettiin menehtyneenä 50 vuotta sitten. Tähden kuolema selitettiin unilääkkeillä tehdyksi itsemurhaksi, mutta siitä liikkuu mitä villeimpiä teorioita samaan tapaan kuin Kennedyn murhasta.

(MTV3–STT)

Lue myös:

    Uusimmat