Marilyn Monroen Los Angelesin koti nimettiin kulttuurihistorialliseksi muistomerkiksi

Marilyn Monroesta kertova Blonde-elokuva on järkyttänyt sisällöllään – tässä tapahtumat, jotka ovat totta ja jotka eivät 2:42
Marilyn Monroesta kertova Blonde-elokuva järkytti sisällöllään – katso, mitkä tapahtumat ovat totta ja mitkä eivät.

Edesmenneen Marilyn Monroen koti Los Angelesin Brentwoodissa on nimetty vuoden kestäneen taistelun jälkeen kulttuurihistorialliseksi muistomerkiksi. 

Elokuvatähtenä, laulajana ja mallina tunnetun Marilyn Monroen  Brentwoodissa, Los Angelesissa, sijaitseva koti on pelastettu tuhoutumiselta ja rakennuttajilta vuoden kestäneen taistelun jälkeen. Los Angelesin kaupunginvaltuusto äänesti keskiviikkona 26. kesäkuuta yksimielisesti edesmenneen elokuvatähden espanjalaisen siirtomaakodin nimeämisestä historialliseksi kulttuurimuistomerkiksi.

– Meillä on tänään tilaisuus tehdä jotain, mikä olisi pitänyt tehdä jo 60 vuotta sitten. Los Angelesin kaupungissa ei ole toista yhtä ikonista henkilöä tai paikkaa kuin Marilyn Monroe ja hänen Brentwoodin kotinsa, kaupunginvaltuutettu Traci Park sanoi kokouksessa.

Park korosti ennen äänestystä, että ainoan Monroen omistaman kodin menettäminen olisi tuhoisa isku historialliselle suojelulle ja koko kaupungille, jossa alle kolme prosenttia historiallisista nimityksistä liittyy naisten perintöön. 

Los Angeles Timesin mukaan valtuuston jäsen sanoi kuitenkin, että hän aikoo esittää esityksen, jossa arvioidaan kiertoajelubussien rajoituksia naapurustossa sen jälkeen, kun hän oli valittanut ei-toivotusta liikenteestä kartanon ympärillä, ja hän harkitsee kodin siirtämistä kokonaan.

Monroen fanit ovat sitä mieltä, että koti, jonka Monroe osti 75 000 dollarilla vuonna 1962, on pysyvä pala Hollywoodin historiaa. Mutta kiinteistön nykyiset omistajat, perijätär Brinah Milstein ja hänen miehensä, tosi-tv-tuottaja Roy Bank, sanoivat, että taloa oli muutettu niin usein, ettei se muistuta enää lainkaan Monroen kotia.

Pariskunta väitti myös, että kaupunki oli käyttänyt laitonta ja perustuslain vastaista menettelyä taistelussa talosta, ja kuvaili sitä taloksi, jossa Monroe asui satunnaisesti vain kuusi kuukautta ennen traagista itsemurhaansa.

Taistelu konservaattoreiden kanssa on saanut useita käänteitä sen jälkeen, kun naapurissa asuva pariskunta osti talon viime vuonna kahdeksalla miljoonalla dollarilla. Eräässä kokouksessa Milstein sanoi nähneensä, että talo oli jäänyt hoitamatta, ja että siinä ei sijaintinsa lisäksi ollut jälkeäkään mistään, mikä olisi viitannut siihen, että se oli ollut Monroen koti.

– Ostimme kiinteistön, koska se on muutaman metrin päässä omastamme. Eikä se ole kulttuurihistoriallinen muistomerkki, Milstein sanoi.

Monroe kuoli 36-vuotiaana 4. elokuuta 1962 kyseisessä talossa barbituraattien yliannostukseen. 

Lue myös:

    Uusimmat