Maria Veitola poisti Twitter-tilinsä ja julkaisi paljonpuhuvan kirjoituksen kanavan ilmapiiristä: "Itse en kestä"

4:25
Maria Veitola kertoi MTV Uutisten haastattelussa saavansa päivittäin yökyläkutsuja kaiken ikäisiltä

Juontaja ja toimittaja Maria Veitola kertoo Instagram-tilillään päätöksestään luopua Twitter-tilistään.

Muun muassa Yökylässä Maria Veitola -ohjelmasta tunnettu juontaja ja toimittaja Maria Veitola kertoi tiistaina Instagramissa päättäneensä poistaa Twitter-tilinsä.

Hän perustelee päätöstään pitkässä kirjoituksessa ja sanoo, että Twitterin jättäminen hänelle oli tärkeä rajanveto, vaikka hän myönsi aluksi pohtineensa, onko tarpeellista kertoa yhdessä somekanavassa hylänneensä toisen kanavan.

Veitola kirjoittaa päätyneensä ratkaisuunsa, vaikka Twitteriä pidetään toimittajien tärkeänä työvälineenä, jossa käydään yhteiskunnallista keskustelua.

– Oma kokemukseni: Twitterissä pärjäävät parhaiten vitsiniekat ja viisastelijat. Ne, jotka ovat hyvin ilkeitä ja ne, jotka kestävät hyvin ilkeyttä. Itse en kestä. Ajattele, että joka kerta kun avaisit työpaikkasi oven, sinulle huudettaisiin tervetuliaiseksi solvauksia, Veitola kertoo oman näkemyksensä.

– 280 merkin mittaiset tviitit eivät riitä mihinkään, paitsi nokitteluun, lietsomiseen ja haukkumiseen.

Juontaja sanoo kirjoituksessaan huomanneensa, että uutisten lisäksi Twitterissä esiintyy myös naisvihaa.

– En aikoihin enää tviitannut, koska sain vastaukseksi aina kuulla olevani jotain todella kamalaa. Virheeni: olen julkifeministi ja muun muassa aktiivinen #metoo-aiheiden käsittelijä. Sain neuvoksi kuratoida feedini: blokata trollit ja vihaviestittelijät ja nauttia omasta kuplastani. Sekään ei tuntunut oikealta. En halua pyöriä vain omieni kanssa, hän taustoittaa.

– Yhteiskunnalliselle keskustelijalle ja toimittajalle on tärkeää olla läsnä ja hereillä. Mutta vielä tärkeämpää on huolehtia omasta mielenterveydestään. Siksi poistin tilini.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja