Mainos

Maria vaihtoi aikuisviihteen tankotanssiin

Helsinkiläisen tanssikoulun tangolla pyörähtää sensuellisti aikuisviihteestä tuttu Maria Kekkonen. Nyt ei kuitenkaan olla töissä pornoelokuvan kuvauksissa, vaan treenaamassa pole dancea eli tankotanssia. Tällä salilla vaatteet pysyvät tiukasti yllä.

Kiinan sirkusmaailmasta eurooppalaiseen kabaree-maailmaan ja sitä kautta strippiluoliin siirtynyt tankotanssi on myös liikuntamuoto. Maailmalla huippusuosittu laji yhdistelee kehonhallintaa, kuntoilua ja tanssia. Liikunta tapahtuu kattoon ulottuvaa tankoa apuna käyttäen.

– Halusimme tuoda tankotanssin Suomeen, sillä kukaan muu ei sitä tehnyt vaikka odotimmekin, tankotanssin opettaja Maria Kekkonen kertoo.

Yhdysvalloissa ja Australiassa tankotanssitunteja on harrastettu pitkään kuntosaleilla ja tanssikouluissa. Kekkosen mukaan tunnit eroavat heidän tarjoamistaan tankotunneista siinä, että kun ulkomaan tunnit ovat strippaamista vaatteet päällä, he keskittyvät tanssitekniikkaan.

– Se mitä me teemme, ei liity millään tavalla strippaamiseen. Tämä on tosi tehokasta ja kokonaisvaltaista liikuntaa. Notkeus ja voima lisääntyvät nopeasti, sillä liikkeissä käytetään jokaista kehon lihasta.

Vasta-alkajillakin mahdollisuus hienoihin pyörähdyksiin

Tankotanssissa eroottisuus on kuitenkin läsnä, vaikka Kekkonen muistuttaa, että näin on tanssissa kuin tanssissa. Joskus ihmiset myös erehtyvät kutsumaan tankoa strippitangoksi tai koululla järjestettävillä polttaritunneilla hihitellään kuin pikkutytöt.

Tankotanssitunnit ovat kuitenkin raskaimmillaan todellista puurtamista. Nostot koettelevat käsivarsia ja aloittelija voi tuntea itsensä kömpelöksi. Onnistumisen kokemuksia syntyy silti nopeammin kuin muilla tanssitunneilla, sillä tanko helpottaa liikkeiden tekemistä. Tanko antaa vasta-alkajallekin aivan toisenlaiset mahdollisuudet pyörähdyksiin ja kauniisiin liikkeisiin kuin keskilattialla puurtaminen.

– Tämän takia eräs keski-ikäinen oppilaani kertoi ihastuksissaan, kuinka eroottiseksi hän itsensä tuntee, vaikka ei ollut tanssinut ennen, tanssinopettaja Olha Venäläinen kertoo.

Tanko korvaa miehen

Kekkonen ja Venäläinen naureskelevat, että tanko korvaa naisille miesystävän, joka ei koskaan suostu tulemaan tanssitunneille. Ne liikkeet, joihin useimmiten tarvitaan partneria, onnistuvat tangon avulla yksinkin.

– Kehittyminen on yksilöllistä. Toiset oppivat jo ensimmäisellä tunnilla näyttäviä pyörähdyksiä tai roikkumaan pää alaspäin, toisilla kestää pitkään, ennen kuin yksikään liike onnistuu. Työtä pitää tehdä enemmänkin korvien välissä, sanoo Kekkonen.

Tankotanssi ei ole vain nuoria ja vetreitä varten. Lajin aloittajalla ei myöskään tarvitse olla aikaisempaa tanssikokemusta tai sporttihirmun taustaa.

– Meillä on oikein kannustava ilmapiiri. Jos yksi onnistuu, muut alkavat taputtaa, Kekkonen kertoo.

Aikuisviihteestä julkisuuteen pongahtanut Kekkonen tuntee itsekin olevansa liian vanha työskentelemään enää erotiikan maailmassa. Tankotanssiesityksistä Kekkosen voi sen sijaan bongata tulevaisuudessakin.

Teksti: Maarit Rasi

Kuvat: Maarit Rasi, Getty Images/Lisa Maree Williams

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.