Maria Huntington sai huokaista helpotuksesta – sivuuttaa ajatukset radikaalista tempusta: "Ihan selkeää"

Seitsenottelija Maria Huntington, 22, sai huokaista helpotuksesta Tampereen Motonet GP:n jälkeen. Huntingtonilla oli ollut pituuskisan yhteydessä kiristystä takareidessä, mutta se paljastui magneettikuvausten jäljiltä pieneksi venähdykseksi, eikä matka alle 23-vuotiaiden EM-kisoihin Ruotsin Gävleen vaarantunut.

Valmistautuminen Gävleen on edennyt hyvillä raiteilla.

– Pariin päivään en tehnyt mitään, kun vasta perjantaina selvisi, mikä siinä on. Olen silti pystynyt tekemään punttitreenin, ja muuten olen vesijuossut ihan senkin takia, että palautuu varmasti. Loppupeleissä tuo ei varmasti haittaa kunnon osalta lainkaan, Huntington kertoo MTV Urheilulle.

Nopeuteen harjoittelussaan satsannut Huntington on nakuttanut tänä kesänä seitsenottelussa ennätyspisteikseen 6053, ja tuore vire on lupaava. Viikko sitten Tampereella hän päihitti pituushypyssä 2,4 sekuntimetrin myötätuuleen syntyneellä 656-tuloksella lajin erikoisnaisetkin Taika Koilahtea myöten.

– Viimeiset kolme–neljä viikkoa on ollut tosi hyvä tunne kropassa. On saanut tehtyä tosi hyviä kisoja ja jopa ylitettyä itsensä. Toivon, että tuolla (Gävlessä) pystyy menemään samalla fiiliksellä.

Gävlen seitsenottelu-urakka käynnistyy torstaina. Huippuonnistumisella Huntington voisi havitella kisoista mitaliakin.

"Pitää olla kansallisella tasolla aika monessa lajissa kärjessä"

Huntington on paitsi takonut tänä kesänä tulosta seitsenottelussa, tehnyt myös mainioita tuloksia yksittäisissä lajeissa. 100 metrin aitojen tämänkesäinen ennätys 13,11 ei kalpene paljon lajin suomalaistähtien tämän kesän ajoille, ja pituudessa on sallituissa oloissa mennyt 644. Huntingtonille on kuitenkin selkeää, että seitsenottelu pysyy ykköslajina.

– En ole kertaakaan miettinyt, että lopettaisin ottelemista. Ihan selkeää on, että ottelen. Fakta on, että jos haluat olla kansainvälisesti kova ottelija, sinun pitää olla todella kova ainakin tietyissä lajeissa tai tosi tasainen, Huntington korostaa.

Suomalainen nostaa esimerkiksi kauden kansainvälistä kärkitulosta 6819 hallinnoivan belgialaisen Nafissatou Thiamin. Huntington mainitsee Thiamin hypänneen juuri pituudessa maansa ennätyksen 667 ja ylittäneen korkeudessa kaksi metriä (ennätys tältä kesältä 202).

– Omat tavoitteeni ovat ottelussa, ja sitä se myös vaatii, että pitää olla kansallisella tasolla aika monessa lajissa kärjessä.

Huntington aikoo ottelun vastapainoksi jatkossakin kisata yksittäisissä pituus- ja aitakilpailuissa.

– Ehdottomasti. On tosi kivaa käydä vaihtelevasti tekemässä pituus- tai aitakisa. Ei ole sellaista painetta, mitä ottelussa on, Huntington summaa ja täsmentää asetelmaa:

– Ottelussa riippuu aina siitä, mikä laji menee pieleen. Jos kuulan vähän mokaa, se ei haittaa, mutta korkeuden kun mokaa, niin menetät siinä 150 pistettä.

Huipputasolla siihen ei ole varaa.

Lue myös:

    Uusimmat