Maria Huntington löylytti pituushypyn erikoisnaisia – sai samalla murheita: "Täytyy selvittää"

Seitsenottelija Maria Huntington otti makoisan pituusvoiton Tampereen gp-kilpailussa keskiviikkona. Huntington ponnisti 2,4 sekuntimetrin myötätuulessa peräti 656. Ennätyskelpoisissa oloissa hän pääsi 644:ään ja kohensi sillä ennätystään 11 senttiä.

Huntington, 22, on kohentanut pituushyppyennätystään 14 senttiä viime vuodesta.

–  Paremmin meni kuin odotin, Huntington tunnusti.

Pientä murhetta aiheutti kuitenkin kiristys takareidessä.

–  Minulla on ollut reidessä pari revähdystä, mutta tämä ei nyt tunnu siltä. Toivottavasti se on vain kramppi. Täytyy seuraavaksi selvittää asia, Huntington kertoi.

Huntingtonin kehitys viime vuodesta on ollut huimaa. Seitsenottelussa hän on hypähtänyt yli 6  000 pisteeseen sekä samalla pika-aidoissa ja pituushypyssä kotimaan kärjen tuntumaan. Hän on juossut tällä kaudella 100 metrin aidat aikaan 13,11, mikä riittää kauden ykköslajin tilastossa jaettuun neljänteen sijaan.

Huntington näyttää korttinsa Gävlessä

Huntington matkaa ensi viikolla 22-vuotiaiden EM-kisoihin Gävleen. Tavoitteitaan hän ei kuitenkaan paljastanut Tampereella.

–  En ihan tiedä, mitä odottaa niistä kisoista. Se on arvoitus, mutta viikon kuluttua näkee, miten siellä käy, Huntington huomautti.

–  Enhän nytkään odottanut näin hyvää tulosta tästä kilpailusta.

Kehitys on seurausta hyvästä harjoittelusta, vaikkei hän ole välttynyt vaikeuksiltakaan.

–  Kaiken taustalla on tasapainoinen harjoittelu, vaikka minulla on ollut vammoja. Nopeuteni on kehittynyt, ja se on vienyt kaikkia ottelulajeja eteenpäin, nopeuslajeja tietenkin eniten.

Koilahti lähtee fiilistellen EM-kisoihin

Viikonvaihteen Pituushyppykarnevaaleilla ennätyksensä lukemiin 664 kohentanut Taika Koilahti jäi Tampereen kilpailussa neljänneksi. Hänellä oli vaikeuksia askelmerkin kanssa, ja tulos oli 641.

Myös Koilahti lähtee 22-vuotiaiden EM-kisoihin.

–  Ei tämä tulos jää painamaan mieltä. Tiedän, että olen hyvässä kunnossa, mutta nyt oli vähän väsynyt olo, Koilahti kertoi.

Viikonvaihteen ennätyshypyn lisäksi Koilahden alkukauden kohokohtiin kuuluu Lahden gp-kisojen korskea myötätuulitulos 679 kesäkuun alusta.

EM-kisoihin Koilahti valmistautuu fiilistellen.

–  Teen kisoja edeltävissä treeneissä hyvän mielen harjoituksia ja vähän tekniikkaa. Se tarkoittaa, etten tee väkisin mitään, Koilahti kertoi.

Koilahti jätti Tampereen pituuskilvassa kaksi viimeistä hyppyvuoroaan käyttämättä. Hän luopui niistä väsymyksen ja ensi viikon EM-kisojen takia.

–  Jätin ne käyttämättä EM-kisoja ajatellen, kun tuntui, ettei minulla ole tänään enempää annettavaa.

Lue myös:

    Uusimmat