- keskiolut - siankylkeä- palsternakka - pss Alku -kermakaramelleja - puolikas keräkaali - pss pikanuudeleita - suolasilakoita
Jyrki Sukulan ja Margit Lindemanin menu:
Vegenoodelit
1 pss pikanoodeleita 200 g suikaloitua kaalia 1/2 palsternakka ohuina suikaleina 1 pieni sipuli suikaloituna 1 valkosipulin kynsi
wok -kastike
1/2 dl olutta 3 rkl soijaa 3 kpl sulatettuja Alku -karkkeja 1 rkl riisiviinietikkaa chilijauhetta
Sulata Alku -karkit kattilassa ja lisää joukkoon soija, riisiviinietikka ja olut, mausta chilijauheella. Wokkaa suikaloidut vihannekset pannulla ja liota tai keitä noodelit. Lisää noodelit vihannesten joukooon ja lisää kastike.
Hapanimelä possua
120 g siankylkeä ohuina viipaleina 200 g kaalia 1/2 dl suikaloitua palsternakkaa 1/2 sipuli suikaloituna mintunlehtiä hienonnettuna 1 rkl ketsuppia 1 tl tomaattipyrettä 1 rkl soijaa suolaa pippuria 1/2 sitruunan mehu
Käristä possusuikaleet kuumalla pannulla ja kaada ylimääräinen rasva pois. Lisää kasvikset ja hauduta hetki. Lisää joukkoon ketsuppi ja tomaattipyre, soija ja muut mausteet. Lisää lopuksi hienonnetut mintun lehdet.
Siankylkeä ja suolasilakkaa sinappi-smetanakastikkeella
150 g siankylkeä viipaleena 2 fileetä suolasilakkaa 1 peruna 1/2 hienonnettu sipuli 1/2 dl smetanaa 1 rkl Dijon -sinappia sitruunanmehua suolaa pippuria
Kuori ja kuutioi peruna ja sipuli. Paista voissa pannulla kypsäksi. Paista siankylki rapeaksi. Ruodi silakat. Sekoita smetana ja sinappi, mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunan mehulla. Asettele perunasipulikuutio lautaselle ja lado päälle kylki ja silakkafileet, laita päälle kastiketta ja koristele persiljalla.
Alku -karkki smoothie
4 kpl Alku -karkkeja 2 cl Cointreau -likööriä 2 cl konjakkia 1,5 dl maustamatonta jugurttia
Sulata alkukarkit. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja kaada lasiin, koristele mintun lehdellä.