Maratonjuoksun jälkeen slovakialaismiehen penikseen ilmestyi kyhmy, joka olisi voinut koitua kohtaloksi – tästä oli kyse

Näin mystinen eturauhanen löytyy 2:10
KATSO MYÖS: Joko tiedät, mistä miehen maksimaalisen nautinnon lähde löytyy? Seksuaalineuvoja: "Vaatii etsimistä"

Intensiiviset urheilusuoritukset eivät aina ole vain hyödyksi. Tapausraportin mukaan 44-vuotias slovakialaismies sai veritulpan penikseensä juostuaan maratonin.

Urology Case Report -alustalla julkaistun tapausraportin mukaan slovakialaisen amatöörimaratonjuoksijan penikseen kehittyi mahdollisesti henkeä uhkaava veritulppa juoksusuorituksen jälkeen.

44-vuotiaan miehen penikseen ilmestyi kipeä kyhmy vain päivä pitkän juoksumatkan jälkeen. Lisäksi mies oli kokenut spontaaneja erektioita kahden päivän ajan maratonin jälkeen, kertoo New York Post.

MRI-kuvissa kyhmy paljastui 18 millimetriä laajaksi veritulpaksi. Veritulppa sijaitsi paisuvaiskudoksessa, joka täyttyy verellä miehen kiihottuessa, mikä johtaa erektioon.

Veritulppa olisi voinut koitua miehen kohtaloksi, jos se olisi kulkeutunut verenkierron mukana peniksestä keuhkoihin.

Apu särkylääkkeistä ja verenohentajista

Bratislavialaisen Bory -sairaalan lääkärit määräsivät miehelle särkylääkkeitä ja verenohennuslääkkeitä veritulpan hoitoon.

Viikon lääkekuurin jälkeen veritulpan aiheuttama kipu oli poissa, mutta tukos oli edelleen paikoillaan.

Seuraavaksi miehelle annettiin pistoksena lääkettä, joka esti tukoksen kasvua. Puoli vuotta myöhemmin veritulppa pieneni, mutta vielä kolme vuotta myöhemmin veritulppa löytyi peniksestä oireettomana, kertoo New York Post.

Juokseminen, seksi ja päihteet lisäävät veritulppien riskiä

Veritulppa muodostuu vain harvoin penikseen. Kaikkiaan tiedossa on 56 tapausta. Suurin osa paisuvaiskudoksen veritulpista on löytynyt alle 30-vuotiailta miehiltä.

Penisveritulpan riskiä nostavat juokseminen, seksuaaliset aktiviteetit, huumeet, alkoholi sekä jotkin terveysongelmat, kuten sirppisoluanemia tai trombofilia.

Jalkoihin verihyytymiä voivat aiheuttaa esimerkiksi liikkumattomuus tai juokseminen.

Juoksemisen seurauksena verihyytymät voivat syntyä siksi, että kudokset ovat rasittuneet ja kuivuneet. Myös harjoittelun jälkeinen passiivisuus voi johtaa veren sakeutumiseen, kertoo New York Post.

Veritulppia hoidetaan kipulääkkeillä ja verta ohentavilla lääkkeillä. Toisinaan hyytymiä hoidetaan myös kirurgisesti.

Katso myös video: Mystinen eturauhanen ja tutkimusmatka miesten seksileluihin

Mystinen eturauhanen ja tutkimusmatka miesten seksileluihin 15:11
Seksimyytit-sarjan ensimmäisessä jaksossa selvitetään muun muassa, onko anaaliseksi likaista ja millaisia seksileluja miehet ostavat eniten.

Lue myös:

    Uusimmat