Video: Mäntyniemen naapurissa sijaitsee huvila, jonka pihalta näkee suoraan presidentin virka-asuntoon – koko rakennus päätettiin purkaa ja siirtää

Kurkistus presidentin naapurissa olevaan 1880-luvun huvilaan, joka puretaan turvallisuussyistä 4:32
Katso videolta kurkistus presidentin naapurissa olevaan 1880-luvun huvilaan, joka puretaan.

Helsingin Meilahdessa sijaitsevassa Mäntyniementie 2:ssa sijaitsee ränsistynyt huvilarakennus, joka voi pian vaihtaa paikkaansa.

Villa Granvik on 1880-luvulla valmistunut rakennus, jossa on ollut vuosien saatossa monenlaista toimintaa.

Päivärannaksi kutsuttu alue on idyllisellä paikalla: hyvin lähellä Helsingin keskustan sykettä, mutta silti suojassa metsän hiljaisuudessa.

– Tämä on ollut eri omistajien käytössä kesähuvilana. 1920-luvulla se siirtyi osuustukkukaupan omistukseen ja toiminut kesäsiirtolana 30 vuoden ajan. 1980-luvulla se remontoitiin lastenlinnan päiväkotikäyttöön, yliopistollisen sairaalan käyttöön, Helsingin Kaupungin tilapäällikkö Sari Hilden kertoo.

Presidentin virka-asunto seisoo vain muutamien metrien päässä

Päivärannassa mielenkiintoista on se, että se sijaitsee aivan tasavallan presidentin virka-asunnon, Mäntyniemen naapurissa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pihalta on nähtävissä, vain muutamien metrien päästä, mitä Mäntyniemessä tapahtuu.

Sari Hilden kertoo, että tämä fakta luo tietyt haasteet sille, minkälaista toimintaa huvilassa ylipäätään voitaisiin harjoittaa. Turvallisuustekijät vaikuttivat mahdollisuuksiin hyödyntää rakennusta.

– Se tietysti rajaa käyttötarkoituksia, Hilden sanoo.

Jotta historiallinen huvila voidaan pitää jatkossakin, on se tarkoitus purkaa ja rakentaa uudelleen eri osoitteeseen. 

MTV Uutiset Liven toimittaja Juho Lauri kävi tutustumassa mielenkiintoiseen huvilarakennukseen ja selvitti, mitä Päivärannan pihalta voi nähdä.

Lue myös:

    Uusimmat