Manchester City marssi Mestarien liigan loppuotteluun ylivoimaisesti – Real Madridin valtakaudelle ei jatkoa: "Näissä numeroissa ei ole ilmaa"

Bernardo Silva iski Manchester Cityn 1–0-johtoon – "Tätä ei voi enää Real estää" 1:38
Bernardo Silva aloitti Manchester Cityn tanssin kohti finaalia – Toni Kroos nukahti ja Kevin De Bruyne rankaisi unelmasyötöllä

Manchester City päätti Mestarien liigan hallitsevan mestarin Real Madridin taipaleen tämän keväänä kilpailussa, kun se voitti keskiviikkona välierien toisen osaottelun kotikentällään murskaavasti maalein 4–0. Yhteismaalit merkittiin lopulta Cityn hyväksi 5–1.

City hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa musertavan ylivoimaisesti. Se hallitsi palloa 72-prosenttisesti ja Bernardo Silva osui kahdesti.

Ensin Silva nautiskeli 23. minuutilla Kevin De Bruynen syötöstä pallon etuyläkulmaan ja  37. minuutilla hän puski pallon rangaistusalueelta takanurkkaan.

Bernardo Silva osui jo toistamiseen – portugalilaistähti nikkasi Manchester Cityn jo 2–0-johtoon 1:31
Bernardo Silva nikkasi Manchester Cityn jo 2–0-johtoon

Cityn johto olisi voinut olla tauolla kuitenkin brutaalimpi, sillä Realin belgialaisvahti Thibaut Courtois torjui kahdesti Erling Haalandin yritykset lähietäisyydeltä.

Real oli ensimmäiset 45 minuuttia täysin köysissä, eikä Toni Kroosin ylärimaan osunutta laukausta lukuun ottamatta luonut käytännössä lainkaan konkreettista uhkaa Cityn maalille.

Toisella puoliajalla Real pääsi paremmin otteluun kiinni, mutta A-kategorian maalipaikat jäivät lähes kokonaan uupumaan.

Kesken vieraiden hyvän vaiheen City sai vapaapotkun, jossa De Bruynen keskityksen ohjasi omaan maaliin pelikiellosta toiseen osaotteluun vapautunut Eder Militao.

Vaihdosta kentälle tullut argentiinalainen Julian Alvarez iski Citylle vielä illan viimeisen.

– Näissä numeroissa ei ole yhtään ilmaan. Se on tyly fakta, C Moren selostaja Tuomas Virkkunen niputti illan.

City etenee Mestarien liigan loppuotteluun toista kertaa seuran historiassa. Viimeksi se pelasi finaalissa keväällä 2021, jolloin se hävisi Chelsealle.

Tämän kevään loppuottelu Inter Milania vastaan on ohjelmassa 10. kesäkuuta Istanbulissa.