Mammanpojan purilainen

  • 500 g nauta-sikajauhelihaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 muna
  • valkosipulia hienonnettuna
  • suolaa, mustapippuria
  • Kermaviilikastike:
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • (valkosipulia)
  • Lisäksi:
  • ranskanleipä (tai vastaava)
  • tomaatteja viipaleina
  • jäävuorisalaattia
  • herkkukurkkuja viipaleina
  • kurkkua viipaleina
  • ketsuppia

Hienonna sipuli aivan hienoksi. Voit halutessasi kuullottaa sipulimurskaa pannulla öljyssä hetken. Kaada kulhoon vesi ja lisää korppujauhot. Anna turvota hetki.

Lisää jauheliha, sipuli, muna, hienonnettu valkosipuli, suola ja pippuri. Vatkaa seos puuhaarukalla tasaiseksi massaksi. Tee seoksesta 4 puolikkaan ranskanleivän muotoista pihviä. Paista pihvit pannulla kypsiksi molemmin puolin.

Kermaviilikastike: Sekoita etikka, sinappi, sokeri, suola ja mustapippuri kermaviilin sekaan.

Leikkaa ranskanleipä pituussunnassa kolmeen osaan. Kokoa purilainen; levitä leipäviipaleiden väliin kermaviilikastiketta, asettele salaatinlehtiä kauniisti ja lisää jauhelihapihvit, tomaattisiivut, herkkukurkku- ja kurkkuviipaleet.Leikkaa purilainen poikkisuunnassa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja tarjoa esimerkiksi uunivalmiiden pakasteranskanperunoiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat