Mainos

Malmössä väkivalta-aalto vuorokauden sisällä: "Jengit ovat kuin liikkuva massa"

1:57
Video: Rikollisjengien välienselvittelyt näkyvät Malmön rikosten määrässä.

Malmön poliisin mukaan kaupunkilaisten tulisi tuntea olonsa turvatuksi, vaikka vuorokauden sisällä kaupungissa on ollut kaksi räjähdystä ja ampumistapaus, jossa toisessa kuoli parikymppinen mies, kirjoittaa ruotsalainen uutistoimitsto TT.

Lisäksi mies uhkasi räjäyttää laukkunsa Malmön rautatieasemalla. Uhkailleen miehen laukusta ei kuitenkaan löytynyt räjähteitä tai aseita.

–  Jos ei ole töissä väärällä alalla, voi tuntea olonsa turvalliseksi Malmössä, se on meidän mielipiteemme, alueen poliisipäällikkö Erik Jansåker sanoi TT:n mukaan.

Hän lisäsi, että ymmärtää kaupunkilaisten huolen.

–  Malmössä on useita jengiryhmittymiä, joista voisi sanoa, että ne ovat kuin liikkuva massa. On vaikea sanoa viikko viikolta tai kuukausi kuukaudelta, että mitkä ovat mukana missäkin ryhmittymässä, Jansåker sanoi.

TT kirjoittaa, että poliisin mukaan kaupungin vaarallisimpia rikollisia on pidetty erityisesti silmällä.

Kaksi räjähdystä

Malmössä tapahtui yön aikana kaksi erillistä räjähdystä, kertovat ruotsalaiset mediat.

Ensimmäinen räjähdys tapahtui aamukahden aikoihin Rosengårdin kaupunginosassa kerrostalon rappukäytävässä. Ruotsalaislehti Expressen kertoo rappukäytävän oven olevan täysin tuhoutunut ja seinien palasia olevan ympäri pihaa.

Aftonbladetin mukaan poliisin pystyttämät kulkuesteet poistettiin aamulla puoli seitsemän aikoihin.

Vähän reilu tunti myöhemmin hätäkeskukseen tuli lukuisia soittoja, joissa ihmiset kertoivat kuulleensa räjähdyksen keskustassa Adelgatanilla sijaitsevassa yökerhossa. Osa oli nähnyt myös savua tulevan rakennuksesta ja viereisen rakennuksen ikkunoiden kerrottiin särkyneen.

Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen kummassakaan räjähdyksessä.

Yksi kuoli ampumisessa maanantaina

Poliisin mukaan tällä hetkellä ei nähdä yhteyttä räjähdysten ja eilisen ampumisen välillä. Poliisi pysäytti maanantaiaamuna miehen ampumalla häntä jalkoihin Malmön rautatieasemalla. Mies oli käyttäytynyt uhkaavasti ja väittänyt, että hänellä on kahdessa laukussa aseita ja räjähteitä.

Poliisi ei myöskään näe tällä hetkellä yhteyttä toiseen maanantaina sattuneeseen ampumatapaukseen, jossa kuoli Aftonbladetin mukaan yksi ihminen. Hälytys ampumisesta tuli eilen iltapäivällä kello yhden jälkeen.

Ampumahaavoja saanut 20-vuotias mies kiidätettiin sairaalaan, mutta hän kuoli vammoihinsa. Aftonbladetin eilisten tietojen mukaan ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä ampumisesta.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja