Makwan Amirkhani pyytää somekirjoittelujaan anteeksi Jehtro Rostedtilta: "Asia on selvitetty"

Makwan Amirkhani esitti anteeksipyyntönsä Jethro Rostedtille Instagram-tilillään. 

Vapaaottelija Makwan Amirkhani julkaisi anteeksipyyntönsä liikemies Jethro Rostedtille torstaina 15. heinäkuuta. Päivityksessään Amirkhani pyysi anteeksi kärkästä somekirjoitteluaan, joiden kohteena olivat Rostedt, hänen poikansa sekä liikemiehen Turun keskustassa sijaitseva yökerho, jossa tapahtui hiljattain joukkotappelu. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Pahoitteluni tunteenpurkauksen aiheuttamasta ylilyönnistä. Luin Jetin päivityksen nopeasti perjantain tapahtumista ja luulin sen aluksi olevan rasistinen, ja minulla on siihen nollatoleranssi. Puhuttuani hänen kanssaan, asia on selvitetty. Jehtron teksti ei ollut rasistinen, eikä ole myyntimies itsekään. Hän on auttanut maahanmuuttajia paljon esimerkiksi omilla ohjelmillaan. Pahoittelen siis kirjoitustani ja sen loukkaavaa sisältöä. On tärkeää, ettei yökerhoissa tai baareissa tapella. Ne kuuluvat kehään/häkkiin. Elämä ja ystävyys jatkuu, Amirkhani kirjoitti päivityksessään. 

Amirkhani julkaisi Rostedtia ankarasti kritisoineen päivityksensä Facebook-tilillään maanantaina 12. heinäkuuta. Päivitys ehti olla julkinen noin vartin ajan, ennen kuin Amirkhani poisti sen. Tästä huolimatta päivitys lähti leviämään nopeasti laajalle sosiaalisessa mediassa kuvakaappauksina. Amirkhani uhkaili päivityksessään Rostedtia myös väkivallalla. 

Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikkona 14. heinäkuuta, että vapaaottelija Makwan Amirkhanin somepäivitykset koskien liikemies Jehtro Rostedtia olisivat edenneet Lounais-Suomen poliisin tutkittavaksi.

MTV:n tavoittama päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kristiina Kontio ei vahvistanut asianomistajien tai epäiltyjen henkilöllisyyttä mutta kertoi, että julkisuudessa esillä olleesta somekirjoittelusta on aloitettu esitutkinta. 

– Vahvistan ainoastaan, että esitutkinta on aloitettu liittyen somekirjoitteluun, en vahvista henkilöllisyyksiä. Nimikkeinä esitutkinnassa alustavasti törkeä kunnianloukkaus ja laiton uhkaus, Kontio kertoi MTV Uutisille keskiviikkona. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja