Makwan Amirkhani ja Jethro Rostedt tekivät sovinnon – poliisi ilmoitti lopettavansa somekirjoitusta koskeneen esitutkinnan

Lounais-Suomen poliisi ilmoitti asiasta Twitterissä torstaina. 

Lounais-Suomen poliisi kertoi Twitter-päivityksessään päättäneensä esitutkinnan koskien lähipäivinä julkisuudessa ollutta somekirjoittelua. Poliisi ei ole vahvistanut tapauksen osapuolten henkilöllisyyksiä, mutta kyseessä epäillään yleisesti olevan turkulainen vapaaottelija Makwan Amirkhani jonka kärkäs Facebook-kirjoitus koskien turkulaisliikemies Jethro Rostedtia, tämän yökerhoa sekä poikaa on ollut laajan julkisuuden kohteena kuluvalla viikolla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Julkisuudessa lähipäivinä olleen somekirjoittelun esitutkinta on päätetty. Poliisi on tavoittanut asianosaiset ja he ovat päässeet asiassa sovintoon. Kyseessä on asianomistajarikos ja esitutkintaa ei rangaistusvaatimuksen puuttuessa toimiteta, Lounais-Suomen poliisin päivityksessä kirjoitetaan.

Amirkhani julkaisi Rostedtia ankarasti kritisoineen päivityksensä Facebook-tilillään maanantaina 12. heinäkuuta. Päivitys ehti olla julkinen noin vartin ajan, ennen kuin Amirkhani poisti sen. Tästä huolimatta päivitys lähti leviämään nopeasti laajalle sosiaalisessa mediassa kuvakaappauksina. Amirkhani uhkaili päivityksessään Rostedtia myös väkivallalla. 

Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikkona 14. heinäkuuta, että vapaaottelija Makwan Amirkhanin somepäivitykset koskien liikemies Jehtro Rostedtia olisivat edenneet Lounais-Suomen poliisin tutkittavaksi.

MTV:n tavoittama päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kristiina Kontio ei vahvistanut asianomistajien tai epäiltyjen henkilöllisyyttä mutta kertoi, että julkisuudessa esillä olleesta somekirjoittelusta on aloitettu esitutkinta. 

– Vahvistan ainoastaan, että esitutkinta on aloitettu liittyen somekirjoitteluun, en vahvista henkilöllisyyksiä. Nimikkeinä esitutkinnassa alustavasti törkeä kunnianloukkaus ja laiton uhkaus, Kontio kertoi MTV Uutisille keskiviikkona. 

Torstaina 15. heinäkuuta Amirkhani julkaisi Instagram-tilillään päivityksen, jossa pyysi anteeksi kirjoitustaan Rostedtilta ja kertoi sen olleen väärinymmärryksen takia tapahtuneen tunteenpurkauksen tulos. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Pahoitteluni tunteenpurkauksen aiheuttamasta ylilyönnistä. Luin Jetin päivityksen nopeasti perjantain tapahtumista ja luulin sen aluksi olevan rasistinen, ja minulla on siihen nollatoleranssi. Puhuttuani hänen kanssaan, asia on selvitetty. Jehtron teksti ei ollut rasistinen, eikä ole myyntimies itsekään. Hän on auttanut maahanmuuttajia paljon esimerkiksi omilla ohjelmillaan. Pahoittelen siis kirjoitustani ja sen loukkaavaa sisältöä. On tärkeää, ettei yökerhoissa tai baareissa tapella. Ne kuuluvat kehään/häkkiin. Elämä ja ystävyys jatkuu, Amirkhani kirjoitti päivityksessään. 

Rostedt puolestaan julkaisi omalla Facebook-tilillään niin ikään torstaina päivityksen, jossa hän kertoi, että sovinto Amirkhanin kanssa on syntynyt.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Kiitos Makwan Amirkhani. Kukaan ei elä riidasta. Tilanne oli kaoottinen ja ylilyöntejä tuli. Me haluamme vain pyörittää yökerhoa, jossa kaikilla on turvallinen ja kiva olla. Esitän kohteliaammin anteeksipyynnön myös siskollesi, mikäli hänelle olen viheltänyt. En varmasti ole tarkoittanut mitään pahaa. Mennään eteenpäin!

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja