Mainos

Makedonia hyökkäsi albaanikapinallisten kohteisiin

Makedonian armeija on iskenyt rajusti albaanikapinallisia vastaan maan pääkaupungissa Skopjessa.

Makedonia hyökkäsi kapinallisia vastaan

Makedonian armeija iski varhain aamulla ilmasta ja maasta albaanikapinallisten hallussa olevalle Skopjen esikaupunkialueelle, Aracinovoon. Armeija tulitti kapinallisia mm. M 24-helikoptereista.

Albaanisissit ovat uhanneet tulittaa Aracinovosta käsin pääkaupunkia Skopjea ja sen 10 kilometrin päässä sijaitsevaa lentokenttää. -Jos armeija ei lopeta iskujaan, aiomme tehdä pommi-iskuja Skopjeen, ilmoitti kapinallisten johtaja, komentaja Hoxha puhelimitse uutistoimisto AFP:lle. Hoxhan mukaan kolme siviiliä olisi saanut surmansa iskussa ja 18 loukkaantunut.

Makedonian armeija on perustellut iskuaan "terroristien eliminoimisella." Puolustusminsiteriön edustaja ei ol suostunut antamaan asiasta enempää lisätietoa.

Sekä Makedonian armeija, että albaanikapinalliset ilmoittivat muutama viikko sitten pidättäytyvänsä taisteluista, jotta rauhanneuvotteluissa päästäisiin eteenpäin. Mutta rauhantunnustelut Makedonian presidentin Boris Trajkovskin ja albaanijohtaja Arben Xhaferin kesken kariutuivat keskiviikkona.

Puolustusliitto Nato on ilmoittanut lähettävänsä rauhanturvajoukkoja Makedoniaan vain, jos osapuolet saavat tulitauon aikaiseksi.
(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.