Maistaisitko tätä kaunokaista?

Yllättävänkin moni tutuista kesäkukista kelpaa syötäväksi. Kokeilunhaluisimmat saattavat innostua myös kukkien friteeraamisesta tai kandeeraamisesta.

Värikkäillä kukilla kelpaa koristella salaatteja, booleja ja kakkuja. Komeat krassinkukat kaunistavat boolin, ruohosipulin kukat tuovat väriä salaattikulhoon ja orvokeilla koristelee kakun koreaksi ja kesäiseksi. Myös kurkkuyrtin hennon violetteja kukkia voi käyttää koristeina. Nykykäsityksen mukaan niitä ei kuitenkaan suositella enää syötäviksi.

Edellä listattujen kukkien lisäksi syötäväksi soveltuvia kukkia ovat ruiskukat ja kehäkukat. Kuivattuja kehäkukkien terälehtiä voi ripotella esimerkiksi teen sekaan tuomaan lisäväriä.

Ruusun terälehtiä ei myöskään sovi unohtaa. Niitä käyttämällä saa koristeltua hempeän kakun.

Syötäviä kukkia voi valmistaa yllättävälläkin tavalla nimittäin friteeraamalla. Tähän soveltuvat parhaiten kesäkurpitsan kukat. Ensiksi ne täytetään ja sen jälkeen on friteeraamisen aika.

Koristeaineksia voi haeskella kukkapenkin lisäksi yrttiruukuilta. Kaikkien yrttien kukkia voi nimittäin syödä. Maultaan voimakkaimpia ei kannata lisätä jälkiruokien koristeiksi.

Lähde: Satoa saunan takaa

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja