Maija Vilkkumaa luopuu kotitalostaan: Ikävä tulee

Nainen katolla -esikoisromaanin julkaissut Maija Vilkkumaa perheineen löysi uuden kodin Töölöstä.

Kaksi vuotta sitten äitiyslomalle jäänyt muusikko Maija Vilkkumaa julkaisi tänään esikoisromaaninsa. Kahden tytön äiti kertoo jännittäneensä Nainen katolla -kirjan vastaanottoa etukäteen, mutta lopulta julkaisupäivänä tunnelma olikin levollinen.

– Kesällä kirjaa kustantajalle jättäessäni rupesin jännittämään vastaanottoa ja ajattelin, että olisin tänään aivan paniikissa. Mutta en itse asiassa ollutkaan, iloinen Maija Vilkkumaa toteaa MTV3.fille.

Kirjan julkaisun lisäksi myös yksityiselämän puolella puhaltavat uudet tuulet. Maija ja hänen Top Chef -tuomarinakin toiminut miehensä Mikko Kosonen ovat saaneet myytyä Helsingin Käpylässä sijaitsevan puutalonsa, ja muuttavat pian uuteen asuntoon.

– Olemme löytäneet asunnon Töölöstä, mistä olen kotoisin, joten tämä on ikään kuin paluumuutto kotikonnuille. On se tietysti myös haikeaa, mutta nyt alkavat uudet seikkailut, Maija kertoo.

Vilkkumaa kuvailee perheensä kotia "taloksi, jossa on jumalainen takapiha". Päätös rakkaan kodin myymisestä syntyikin lähinnä käytännön syistä.

– Syy muuttoon on se, että kiinteistön omistamisessa on niin paljon painetta, emmekä osaa tehdä mitään itse, tai tunne urakoitsijoita. Emme oikeastaan ajattele taloa koskaan, ja sitten aina välillä tulee mieleen, että herran jestas, nyt pitäisi tehdä tämä ja tämä remontti! Olemme tehneet taloon ison remontin muuttaessamme siihen, mutta nyt olisi pitänyt alkaa miettiä esimerkiksi ulkolaudoitusta.

–Se rupesi tuntumaan enemmän vyyhdiltä. Varmasti tulee haikeutta ja ikävää, mutta elämässä on eri vaiheita, ja nyt tuntuu, että on tämän vaiheen loppu.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat