Madventures-Rikun piina: Takamus ei vieläkään kunnossa

Pitkä piina sairaalabakteerin aiheuttaman tulehduksen kanssa on Madventures-sarjasta tutulla Riku Rantalalla voiton puolella, mutta ei vieläkään täysin ohi.

Riku joutui Madventures-sarjan kolmannen tuotantokauden päätteeksi sairaalaan. Papualla saadusta hiertymästä alkoi sairastelukierre, kun pieneen hiertymään pesinyt sairaalabakteeri teki maailmanmatkaajan lihaan käytäviä ja levisi suoliston loppuosaan asti. Reilun parin vuoden sairaalakierteeseen on kuulunut jopa 13 leikkausta, mutta nyt tilanne on jo hallinnassa.

– Takamus ei oo vieläkään kunnossa, valitettavasti täyttä vapautusta ei ole tullut. Onneksi on kuitenkin hyvä stabiili tilanne. Haava ei ole tulehtunut ja se on mennyt lähes umpeen. Pienen haavan kanssa tässä elellään, pitää elätellä toivoa, josko ensi kesänä voisi jo pyöräillä, Riku kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Riku on yhdessä Madventures-kaveri Tuomas "Tunna" Milonoffin kanssa julkaissut hiljattain Mad World - Seikkailijan Atlas -opuksen, mutta tällä kertaa kirjaa kirjoittaessa ei mies tarvinnut tyynyjä takamuksen alle, kuten vielä viime vuonna julkaistun Mad Cook -kirjan työstämisen aikaan.

– Tänä vuonna en ole joutunut ollenkaan leikkaukseen tämän takia, viimeinen leikkaus oli just ennen uutta vuotta. Viime kesänä pitkä viikonloppu mökillä oli maksimireissu, joten ei tässä missään viidakkovaellus-kunnossa olla, Riku kertoo.

Rikulle ei ole pitkäksi venähtäneestä piinasta jäänyt kuitenkaan mitään traumoja tai pelkoja esimerkiksi matkustelun suhteen.

– Näinhän olisi voinut tapahtua Suomessa ja monella se tapahtuukin täällä. Sattui vain olemaan huono tuuri, että vaelluksella tuli hiertymä ja se tulehtui niin että bakteeri pääsi syömään. Itse asiassa, sairaalassa viereisessä sängyssä makoili tyyppejä, jotka olivat saaneet bakteerin Suomesta, joten ihan sattumaahan tuo on.

MAD COOK-sarjan kaikki jaksot katsottavissa Subin netissä: sub.fi/madcook

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat