Maddy, 19, lensi kotiin viettämään syntymäpäiviään – kuoli kolme päivän kuluttua harvinaiseen sairauteen: "Hän katsoi minuun ja sulki silmänsä"

Onko sinulla runsaat kuukautiset? Nämä ongelmat tunnistat varmasti 1:19
Jos kuukautisesi ovat runsaat, videolla mainitut ongelmat ovat taatusti tuttuja.

19-vuotias tyttö kuoli toksiseen sokkioireyhtymään kolme päivää syntymäpäivänsä jälkeen, kertoo muun muassa ABC 7 -sivusto.

Maaliskuun lopussa vuonna 2017 muotia Lynnin korkeakoulussa opiskeleva Madalyn Massabni lensi äitinsä Dawnin luo New Jerseyhyn juhlistaakseen 19-vuotissyntymäpäiväänsä tämän kanssa.

Maddyn syntymäpäivänä, 27. maaliskuuta, kaksikko meni syömään illallista. Kun he palasivat kotiin, ei Maddy vaikuttanut voivan hyvin. Hän tuli kipeäksi ja levätä parantuakseen. Dawn päätti, että he menisivät lääkäriin heti seuraavana aamuna. 

– Aamulla hän ei pystynyt puhumaan. En tiennyt, tiesikö hän, kuka olen, ja soitin hätänumeroon.

Kuoli äitinsä syliin

Ensihoitajat saapuivat paikalle, mutta silloin Maddy sai sydänkohtauksen.

– Pitelin häntä, ja hän katsoi minuun ja sulki silmänsä. Huusin, että "rakastan sinua niin paljon", ja "ole kiltti, älä jätä minua", Dawn kertoi.

Tyttö lakkasi hengittämästä. Maddy vietiin sairaalaan ja lääkärit elvyttivät häntä.

Seuraavana päivänä teinin tila kääntyi entistä huonompaan suuntaan. Vanhemmat päättivät antaa luvan hengityskoneen sammuttamiseen. Maddy kuoli 30. maaliskuuta.

Kuoli toksiseen sokkioireyhtymään

Maddyn kuolinsyyksi paljastui toksinen sokkioireyhtymä. Hän oli käyttänyt tamponia kuukautisten takia, kun sairaskohtaus iski.

Toksisen sokkioireyhtymän aiheuttaa stafylokokkibakteeri. Tautiin liittyy korkea kuume, punoittava ihotulehdus sekä monielinvaurio. Terveyskirjaston mukaan sairaus yhdistetään tamponien käyttöön, mutta kuukautisiin liittymättömiä tapauksia on paljon enemmän. Tauti on harvinainen.

Äiti ja veli murheen murtamia

Maddyn menetys oli äärimmäisen raskas kokemus Dawnille ja Maddyn veljelle Georgielle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Me kolme olimme erittäin läheisiä. Hän puhui Georgien kanssa useamman kerran päivässä. Hän joutui hyvästelemään sisarensa. En tiedä, miten hän jaksoi valmistua koulusta, mutta hän teki sen – Maddyn takia.

Maddyn tarinan avulla Dawn yrittää levittää tietoisuutta toksisesta sokkioireyhtymästä.

Lue myös:

    Uusimmat