Maailman paras nyrkkeilijä jatkoi MM-tittelien rohmuamista – puolustavalle mestarille kovaa kritiikkiä: "Ei tullut voittamaan"

Meksikolainen Saul "Canelo" Alvarez valloitti nyrkkeilyn ylemmän keskisarjan maailmanmestaruuden ottelussa brittiläistä Callum Smithia vastaan Yhdysvaltojen San Antoniossa Suomen aikaa sunnuntaiaamuna. 

Alvarezista tuli vapaana olleen WBC-tittelin sekä Smithin hallussa olleen WBA-tittelin uusi omistaja yksimielisellä pistetuomiolla. Tuomarien pisteet menivät 119-109, 119-109 ja 117-111. 

Hän on voittanut maailmanmestaruuksia neljässä eri painoluokassa, ja palasi nyt ylemmän keskisarjan valtiaaksi piipahdettuaan raskaassa keskisarjassa. Alvarezilla on hallussaan myös keskisarjan titteli.  

Yleisesti maailman parhaan ottelijana kaikki painoluokat huomioiden pidetty Alvarez otti ottelussa riskin, sillä Smith on häntä peräti 18 senttiä pidempi ja Smithin ulottuvuus on lähes 20 senttiä isompi. Alvarez hallitsi silti matsia mielin määrin, eikä britti kyennyt hyödyntämään kokoetuaan. 

DAZN:n lähetyksessä asiantuntijana toiminut entinen keskisarjan maailmanmestari Demetrius Andrade kritisoi Smithin otteita rajusti ottelun puolivälissä. 

– Näyttää siltä, ettei hän ei ole tullut kehään voittamaan. Se, että haluat voittaa, on näytettävä jotenkin. Smith ei ole tehnyt mitään, mikä saisi Alvarezin muuttamaan suunnitelmaansa, Andrade jyrähti.

Smith taisteli urhoollisesti, mutta Alvarezin iskumylly tuotti yhä enemmän osumia ottelun loppua kohti. Tyrmäys oli lähellä. 

Alvarezin, 30, uran saldo on nyt 54 voittoa, yksi tappio ja kaksi ratkaisematonta. Ikätoveri Smithille tappio oli uran ensimmäinen (27-1).  

Lue myös:

    Uusimmat