Maailman mahtavimmat matkaideat: tällaisia luksuslomia on tarjolla!

Muistithan lotota? Tässä muutama idea irtiotoksi jos potti sattuu osumaan kohdalle.


Gorillasafari Kongossa

Luksussafarit Afrikan savanneilla on jo niin nähty – nyt laatutietoiset matkalaiset suuntaavaat Kongon koskemattomien sademetsien syvyyksiin. Odzala-Kokouan luonnonpuistossa on maailman parhaat mahdollisuudet tutustua harvinaisiin gorilloihin, ja nyt luontoelämyksestä voi nauttia myös viiden tähden safarilodgen ylellisissä puitteissa.


Oma paratiisisaari

Miksi tyytyä hotellin palmurantaan, kun voi saada koko saaren? Oman trooppisen paratiisin voi vuokrata esimerkiksi Karibialla. Aivan  omin nokkineen saarella ei tarvitse pärjätä, sillä henkilökunta pitää huolta VIP-vieraiden hyvinvoinnista.Helikopterilla Mount Everestille

Uskomattomat näköalat maailman korkeimmille huipuille, mutta ilman rankkaa kiipeämistä? Himalajan huippuihin voit tutustua myös ylellisesti yläilmoista käsin helikopterin kyydissä. Esimerkiksi Explore Himalays -toimisto järjestää luksusmatkoja ja helikopteriretkiä Mount Everestille. Näillä vaelluksilla majoitutaan teltan sijaan viiden tähden vuoristomajataloissa, joissa palvelu on huippuluokkaa. Uskaliaimmat voivat tehdä myös laskuvarjohypyn maailman katolla.


Ferrari alle Italiassa

Erilainen automatka Italiassa: kiidä tuliterällä luksus-Ferrarilla hengästyttävän kauniiden maisemien halki. Ferrari Tours toteuttaa unelmia urheiluautoilusta Toscanassa.

Tutustu legendaariseen automerkkiin Maranellossa, hyppää sitten itse rattiin ja suuntaa kohti viinitiloja, luksushotelleja ja historiallisia nähtävyyksiä. Todellista dolce vitaa!

 

Geishan elämää Japanissa

Perinteisissä majataloissa, ryokaneissa, matkailija voi uppoutua japanilaiseen kulttuuriin ja perinteisiin. Ylellisimmissä historiallisissa ryokaneissa palvelu on ainutlaatuista ja jokainen yksityiskohta harkittu.

Voit sujauttaa päällesi kimonon, nauttia herkullisesta tarjoilusta ja hemmotella itseäsi vaikkapa kuumassa lähteessä loikoilemalla. Kulttuurista kiinnostuneet voivat tutustua esimerkiksi teeseremonian, ikebanan eli kukkien asettelun tai kimonon kirjailun salaisuuksiin.


Junalla Macchu Pichulle

Inkojen muinainen kaupunki Macchu Picchu on yksi maailman mykistävimmistä matkakohteista. Legendaarinen reitti Cuscosta Macchu Pichulle taittuu ylellisimmin luksusjunalla.

Rauniot löytäneen tutkimusmatkailija Hiram Binghamin mukaan nimetty juna on sisustettu asiaan kuuluvasti 1920-luvun henkeen.  Juna kyydittää sinut elämäsi seikkailuun halki Andien upeiden maisemien. Menomatkalla nautitaan aamiaista vuoristomaisemia ihaillen, ja paluumatkalla raunioretkestä rasittuneille matkustajille tarjoillaan gourmet-illallinen.


Sukellusta omalla jahdilla

Ikimuistoisin tapa uppoutua veden alaisen maailman ihmeisiin on vuokrata oma jahti miehistöineen. Esimerkiksi Siren Fleet -yritys mahdollistaa oman jahdin ja henkilökunnan vuokrauksen joissain maailman upeimmista sukelluskohteista. Voit seilata kristallinkirkkailla vesillä, nauttia sukellusretkistä ja lekotella yksityisjahdin kannella päivän seikkailujen päätteeksi.

Huippukokkien opissa Pariisissa

Herkkusuiden ja intohimoisten kotikokkien unelmamatkoilla perehdytään gourmet’n saloihin. Esimerkiksi maailman maineikkaampiin kuuluva  Le Gordon Bleu -kulinarismi-instituutti Pariisissa järjestää kursseja niin ranskalaisen keittiön, leipomisen kuin viininmaistelunkin saloista.

Lähteet: Concierge.com, luxurytravelbutler.com, Theluxurylink.com Theultimatetravelcompany.com, Destinationelite.com, Explorehimalaya.com, Ferraritours.com

Nousiko matkakuume? Helpotusta löytyy täältä!

Lue myös:

    Uusimmat