Maailman kuuluisimmat kissat: Unsinkable Sam selvisi kolmesta haaksirikosta

Laivakissa Sam ei suostunut vaipumaan meren pohjaan, vaikka tilaisuuksia olisi ollut useita.

UnsinkableSam, suomeksi siis Uppoamaton Sam, on todella ansainnut nimensä. Kissa selvisi hengissä kolmesta erilaisesta haaksirikosta, kertoo care2.com.

Saksalainen Unsinkable Sam oli laivakissana saksalaisella Bismarck-aluksella vuonna 1941. Laiva lähti satamasta ensimmäiselle (ja ainoalle) sotakomennukselleen 18. toukokuuta. Alus upposi 27. toukokuuta.

Unsinkable Sam löytyi ajelehtimassa laudankappaleen päällä, ja se pelastettiin HMS Cossack -alukseen. Kissa nimettiin siellä uudelleen Oscariksi. HMS Cossack kuitenkin koki yhtä ankean kohtalon kuin Bismarck ja upposi saman vuoden lokakuussa.

Oscarina kulkeva kissa kuitenkin selvisi taas ja saikin tuurinsa ansiosta lempinimen Unsinkable Sam.

Meriseikkailut eivät kuitenkaan olleet vielä ohi. Samin seuraava asuinpaikka oli HMS Ark Royal -alus, joka kuitenkin torpedoitiin lokakuussa 1941. Sam pelastui jälleen – se löytyi "vihaisena mutta melko vahingoittumattomana", kertoo Wikipedia.

Kolmen laivaonnettomuuden jälkeen Sam oli saanut tarpeekseen merielämästä. Se eli toisen maailmansodan loppuun asti turvassa erään merimiehen kotona Belfastissa. Sam kuoli vuonna 1955.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Lähteet: Wikipedia, Care2.com

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja