Maailman kuuluisimmat kissat: Scarlett uhmasi tulipaloa – pelasti pentunsa

Scarlett-kissa nousi maailmanmaineeseen urotekojensa vuoksi. Emo pelasti pentunsa tulipalosta kantamalla ne ulos palavasta rakennuksesta yksi kerrallaan.

New Yorkissa elänyt Scarlett-kissa nousi maailmanmaineeseen vuonna 1996, kun se pelasti pentunsa niitä uhanneesta tulipalosta. Vailla kotia elävä Scarlett oli synnyttänyt pentunsa hylättyyn autotalliin, joka syttyi palamaan tuntemattomasta syystä.

Palomiehet saapuivat paikalle nopeasti, ja eräs heistä, DavidGiannelli, havaitsi pienen naaraskissan kantavan pentujaan ulos rakennuksesta yksi kerrallaan. Urhea Scarlett vahingoittui tulipalossa vakavasti: muun muassa sen korvat ja tassut saivat palovammoja ja turkki sen kasvoista paloi pois. Scarlett ei myöskään nähnyt rajujen olosuhteiden vuoksi mitään, ja sen kerrotaan koskettaneen nenällään jokaisen pentunsa nenää varmistaen näin, että pennut olivat elossa.

Tutkittuaan pentujensa kunnon Scarlett menetti tajuntansa. Palomies Giannelli vei kissan ja pennut eläinlääkärin hoidettavaksi.

Kissojen tarina kosketti tuhansia

Yksi pennuista kuoli virusinfektioon kuukauden ikäisenä, mutta kaikki muut selvisivät ja kolmen kuukauden kuluttua Scarlett ja sen katras olivat valmiita siirtymään uusiin koteihinsa. Kissan tarina oli levinnyt mediassa kulovalkean tavoin, ja 7000 ihmistä tarjosi Scarlettille ja sen pienelle perheelle uutta kotia.

Pennut adoptoitiin pareittain uusiin koteihin, ja Scarlett sai kodin kissansa menettäneen KarenWellenin luota.

Scarlett kuoli vuonna 2008. North Shore Animal League jakaa Scarlettin mukaan nimettyä palkintoa eläimille, jotka ovat tehneet urotekoja muiden eläinten tai ihmisten hyväksi.

Scarlett-kissa pelasti pennut tulipalosta – katso kuva Scarlettista!


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat