Maailman kovaäänisin kehrääjä: Kissa pitää kovempaa meteliä kuin ruohonleikkuri!

Maailman kovaäänisimmin kehräävä Merlin-kissa hurisee onnesta samoilla voimakkuuksilla kuin mihin yltää luokkahuone täynnä kovaan ääneen pulisevia lapsia, huriseva ruohonleikkuri tai kiskoja pitkin ohitse jytisevä Lontoon metro. Oletko jo kuullut omin korvin, kuinka kovaa maailman äänekkäimmät kotikissat kehräävät?

Englannissa elää – ja kehrää – tällä hetkellä maailman kovaäänisin kotikissa, 12-vuotias kissaherra Merlin.

Merlin onkin kruunattu epävirallisesti kehrääjien kuninkaaksi: kun keskiverto kissa kehrää keskimäärin 25 desibelin voimakkuudella, Merlinin korvia huumaava kehräys on yltänyt jopa 100 desibelin voimakkuuksiin. Toisin sanoen Merlinin kehräys on parhaimmillaan kovaäänisempää kuin hiustenkuivaajasta, käsiporasta, ruohonleikkurista tai jopa traktorista kantautuvat äänet.

Kissanomistaja Tracy Westwood, 47, kertookin eläinsuojasta pelastetun lemmikkinsä kehräävän lähes lakkaamatta: Merlin kehrää kun se herää päiväuniltaan, kun se on nälkäinen ja jopa silloin, kun se leikkii. Keskimäärin 75 desibelin voimakkuudella kehräävä Merlin haittaa omistajansa mukaan muun muassa puhelimessa puhumista ja television katselua.

– Minulta kysytään usein, mikä ihmeen ääni sieltä taustalta kuuluu – se on vain Merlin, Westwood kertoo. Mustavalkoista, erityisen äänekästä Merliniä on jopa kuvailtu "noidan kissaksi".

Westwood toivookin kissansa pääsevän virallisesti ennätysten kirjoihin maailman kovaäänisimpänä kehrääjänä.

Merlin – maailman kovaäänisin kehrääjä?

Virallista kehräysennätystä pitelee tassuissaan Northamptonista, Englannista kotoisin oleva kotikissa Smokey, joka rikkoi vuonna 2011 Guinnessin ennätyksiä kehräämällä 67,7 desibelin voimakkuudella. Ennätys mitattiin kotioloissa, metrin läheisyydestä. Kissanomistaja Ruth Adams käytti apuvälineinä kissan harjaa ja kinkkupaloja sekä yhtä parhaimmista keinoista, jolla kissan saa kehräämään onnesta: silittämistä.

Smokey – Virallinen kehräämisen mestari

Lue myös:


AVA / Katri Koskinen

Lähde: Youtube, Pawnation.com, Daily Mail, Guinnessworldrecords.com

Kuvituskuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja