Keskityttäessä pelkästään herkkujen kieltämiseen viedään syömistä helposti väärään suuntaan ja jätetään huomiotta oikeasti tärkeät tekijät. Huomenta Suomessa keskusteltiin siitä, mihin kiellot ja rajoitukset ruokavaliossa voivat johtaa.
Ravitsemusterapeutti Mari Aalto vieraili helmikuun lopussa Huomenta Suomessa puhumassa välipalojen merkityksestä.
Haastattelussa Aalto totesi, että "terveellisen välipalan" voisi silloin tällöin korvata esimerkiksi laskiaispullalla tai suklaapatukalla. Tärkeintä on, ettei säännöllinen ateriarytmi katkea.
Aallon haastattelu herätti keskustelua sosiaalisessa mediassa ja osa ymmärsi hänen kommenttinsa hyvin eri tavalla kuin mitä Aalto oli tarkoittanut.
Aalto ja ravitsemusasiantuntija Patrik Borg saapuivat Huomenta Suomen haastatteluun keskustelemaan sallivuuden merkityksestä painonhallinnassa.
Katso yllä olevalta videolta, miksi kiellot, säännöt ja rajoitukset vievät syömisen helposti väärille urille. Koko Huomenta Suomen keskustelun voit katsoa artikkelin lopusta löytyvältä videolta.

