Monesti ihmisillä on mielikuva, että lämmin ruoka olisi ravitsevampaa kuin kylmä. Ravitsemusterapeutin mukaan ainoastaan ravintosisällöllä on merkitystä.
Kaikki ovat varmasti kuulleet elämänsä aikana ohjeen "syö vähintään kaksi lämmintä ateriaa päivässä".
Mutta miksi ruoan pitäisi olla juuri lämmintä?
Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kertoo, että ravintoarvot eivät hirveästi eroa riippumatta siitä, onko ruoka kylmää vai lämmintä. Kyse on ennemminkin ihmisten mielikuvista.
Lue myös: Näitä asioita amerikkalainen ravitsemusasiantuntija ei tekisi: "Totuus kuitenkin on..."
Kylmä ruoka on ruokaa siinä missä lämminkin
Ihmiset saattavat joskus ajatella, että voileipäateria tai monipuolisesti täytetty ruokaisa patonki ei ole "oikeaa ruokaa", koska se on vain "pikainen kylmä välipala, jonka nappasin matkalla".

