Yksittäistä välipalaa tärkeämpi on se, miten ylipäätään syöt. Ravitsemusterapeutti suosittelee rutiininomaisesti säännöllistä ateriarytmiä sekä sitä, että aterioiden välillä ei olisi liian pitkiä taukoja.
Säännöllisen ateriarytmin hyödyistä lienee kuullut liki jokainen. Ravitsemusterapeutti Mari Aalto kertoi Huomenta Suomessa, että ateriarytmissä korostuu välipalojen merkitys.
Yllä olevalla videolla luetellaan esimerkkejä siitä, miten toimistotyöläinen voisi koostaa päivän ruokailunsa.
Kysymykseen siitä, millainen on hyvä välipala, ei ole yhtä oikeaa vastausta.
– Se voi olla ihan millainen vain, sanoo Aalto.
Välipala voi olla vaikkapa voileipä tai rahka. Silloin tällöin välipalaksi voi haukata myös laskiaispullan kanssa tai ohimennen korvata välipalan suklaapatukalla.
Välipalan tarkoitus on karkaista liian pitkät ateriavälit. Sen ideana on tuoda sen verran energiaa, että pärjäämme seuraavaan suurempaan ateriaan asti.
Lue myös: Tutkijat selvittivät ruokavalion merkitystä uniapneaan: Tietyt ruokatottumukset vähensivät sairastumisen riskiä
Kokonaisuus ratkaisee, ei välipalaksi valittu tuote
Aalto kertoo, että syömisen rakenteiden olisi hyvä olla kunnossa. Se tarkoittaa säännöllistä ateriarytmiä ja alkupäiväpainotteista syömistä.

