Jos ostat kaupan valmissalaattia, tee sille näin – Hanna Partanen varoittaa mokasta

Astetta parempi eväslounas - ravitsemusterapeutin vinkit 10:42 Astetta parempi eväslounas - ravitsemusterapeutin vinkit
Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, miten löytää juuri itselleen sopiva, terveellinen ja ravitseva lounas.

Valmissalaateissa on usein vain vähän proteiinia, jolloin ne saattavat jättää nälkäiseksi. Ravitsemusterapeutti neuvoo, miten niistä saa ruokaisemman.

Valitsetko usein lounaaksi kaupan valmissalaatin, mutta hetken päästä on taas nälkä?

Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen toteaa Huomenta Suomen haastattelussa, että valmissalaateissa on usein melko vähän proteiinia, mikä on tavallaan ymmärrettävää, kun se on tuotteen kallein ainesosa.

– Niitä tuunaisin ehkä niin, että vaikka raejuustoa tai palkokasveja voisi vähän lisätä sinne lisäproteiinin lähteeksi, Partanen vinkkaa.

Liian kevyt lounas "voi kostautua"

 Lisäksi Partanen ottaisi salaatin kaveriksi esimerkiksi leipää, ettei lounas jää liian kevyeksi.

– Koska jos lounas on liian kevyt, se voi kostautua illan jääkaappirallina, Partanen toteaa.

– Ja muistutan myös, että sen salaatinkastikkeen saa käyttää. Osa vähän pelkää sitä rasvaa, mutta se on hyvää, pehmeää rasvaa, joka on itseasiassa kolesterolille todella hyvä, Partanen summaa.

 

 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.