Suomalaiset päiväkotilapset syövät punaista lihaa viisinkertaisesti yli suositellun määrän.
Ravitsemussuositusten mukaan leikki-ikäisen lapsen tulisi syödä punaista lihaa harvemmin kuin kaksi kertaa viikossa.
Helsingin yliopiston tutkimuksessa on kuitenkin käynyt ilmi, että Suomessa päiväkoti-ikäiset lapset syövät viisinkertaisen määrän punaista lihaa suosituksiin verrattuna, kertoi kansanedustaja Inka Hopsu SuomiAreenassa.
Lue myös: Professori tyrmää mielikuvan suomalaisten lihansyönnistä: "Osoittaa ihmisten historian tuntemattomuutta"
Samassa tutkimuksessa selvisi myös, että aikuisista miehistä neljä viidestä syö enemmän punaista lihaa kuin olisi terveellistä.
Lihansyönti lisää tutkitusti riskiä sairastua muun muassa paksusuolen syöpään ja tyypin 2 diabetekseen.