Luumu-jauheliharulla 4.12.2000

Toimittaja Ari Malmberg

Mureketaikina:


600 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
2 kananmunaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
suolaa ja pippuria

Täyte:


noin 200 g kivettömiä kuivattuja luumuja
1 sipuli
noin 100 g pestokastiketta

1. Sekoita korppujauhot veteen kulhossa.
2. Lisää muut mureketaikinan aineet; jauheliha, munat, valkosipuli, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
3. Hienonna luumut. Kuori sipuli ja hienonna myös se.
4. Sekoita luumut, sipuli ja pestokastike keskenään.
5. Kaada mureketaikina uunipellin kokoiselle leivinpaperille. Leikkaa toinen samankokoinen leivinpaperipala ja painele sen lävitse mureke tasaiseksi levyksi. Pane päälimmäinen leivinpaperi uunipellille.
6. Levitä täytettä murekkeen päälle niin, että se peittää noin 2/3 murekkeesta.
7. Rullaa mureke leivinpaperin avulla kääretorttua muistuttavaksi.
8. Nosta mureke uunipellille, jolla on leivinpaperi.
9. Paista mureketta uunin keksiritilä- tasolla 225 asteessa noin 35 minuuttia.
10. Samassa uunissa murekkeen kanssa kypsyvät viipaleperunat.

Lue myös:

    Uusimmat