Mainos

Luomumansikka-marenkiherkku

  • 250 g luomumansikkaa
  • marenki:
  • 3 luomuvalkuaista
  • 2 1/2 dl luomusokeria
  • luomuvaniljakastike:
  • 2 dl luomumaitoa
  • 2 dl luomukermaa
  • 2-3 rkl luomusokeria
  • 2 luomukeltuaista
  • 1 luomuvaniljatanko
  • (1 tl luomusitruunankuorta)

Vaahdota valkuaiset ja sokeri kiiltäväksi, paksuksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun käännät kulhon ylösalaisin ja se ei valu kulhosta.

Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota haluamallasi terällä pieniä kekoja leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 100 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Jäähdytä.

Valmista tällä välin kiisseli mittaamalla muut kastikeaineet paitsi sitruunankuori kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus sekaan. Kuumenna hiljakseen sekoitellen, kunnes kastike on saennut paksuhkoksi.

Mausta lopuksi halutessasi hienoksi raastetulla sitruunankuorella. Jäähdytä.

Sekoita marengit ja vaniljakastike sekä melkein sulaneet mansikat annoskulhoihin juuri ennen tarjoilua.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.