Luomumansikka-marenkiherkku

  • 250 g luomumansikkaa
  • marenki:
  • 3 luomuvalkuaista
  • 2 1/2 dl luomusokeria
  • luomuvaniljakastike:
  • 2 dl luomumaitoa
  • 2 dl luomukermaa
  • 2-3 rkl luomusokeria
  • 2 luomukeltuaista
  • 1 luomuvaniljatanko
  • (1 tl luomusitruunankuorta)

Vaahdota valkuaiset ja sokeri kiiltäväksi, paksuksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun käännät kulhon ylösalaisin ja se ei valu kulhosta.

Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota haluamallasi terällä pieniä kekoja leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 100 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Jäähdytä.

Valmista tällä välin kiisseli mittaamalla muut kastikeaineet paitsi sitruunankuori kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus sekaan. Kuumenna hiljakseen sekoitellen, kunnes kastike on saennut paksuhkoksi.

Mausta lopuksi halutessasi hienoksi raastetulla sitruunankuorella. Jäähdytä.

Sekoita marengit ja vaniljakastike sekä melkein sulaneet mansikat annoskulhoihin juuri ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat